Dolar 32,3251
%0.23
Euro 35,0329
%-0.25
Altın 2.282,690
%0.23
Bist-100 8,97
%1.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in SGK teşvik rakamları açıklandı

İzmir'in SGK teşvik rakamları açıklandı

TTO’nun toplantısına katılan SGK İzmir İl Müdürü Gülcemal, SGK teşviki ile ilgili rakamlarını açıkladı. İzmir'de 96 bin iş yeri bu teşvikten yararlanırken, 161 bin kişi işe alındı, iş yerlerine aylık 150 milyon TL’lik teşvik veriliyor. İl Müdürü Gülcemal açıkladı

  • Ege Postası
  • 22.03.2017 - 09:11

Torbalı Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda İzmir SGK İl Müdürü Ekrem Gülcemal, sigorta prim teşviklerini anlattı. ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ Programı kapsamında verilen teşvikler sonucunda İzmir'de istihdamın arttığını kaydeden Gülcemal, teşvik rakamlarını açıkladı. İl genelinde istihdamı artırmak için iş dünyası temsilcileriyle görüşmeler yaptıklarını söyleyen Gülcemal, teşviklerden 96 bin firmanın faydalandığını ve 2017 yılı içerisinde de 161 bin kişinin işe alındığını belirtti. Ekrem Gülcemal, sadece İzmir'de firmalara aylık 150 milyon liralık istihdam teşviği verildiğini kaydederken, her asgari ücretli çalışan kişi için 773 TL destek ödendiğini ifade etti.

2017 TOPRALANMA YILI OLACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, Torbalı'da işadamlarına istihdam edecekleri işçilerin devlet tarafından verilen teşvikleri anlattı. TTO'da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Oda Başkanı Abdulvahap Olgun, Meclis Başkanı Erkan Aksoy ve SGK Torbalı İlçe Müdürü Kadriye Ay da katıldı. Türkiye'nin zor bir durumdan geçtiğini belirten Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, ülkenin en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam için başlattığı milli seferberliğin sevindirici olduğunu söyleyen Olgun: "Ekonomik açıdan sıkıntı yaşadığımız bu dönemde, hükümetin sağladığı tüm teşvikleri üyelerimize anlatıyoruz. SGK teşviklerini anlatmak için de bir araya geldik. Hükümetimizin yaptığı destekler piyasaya büyük katkı sağladı. Umarım uzun vadede ekonomik reformlarda hayata geçer. 2017 yılı yeniden yükselişe geçiş yılı olacak" dedi.

İZMİR’E 150 MİLYON TEŞVİK

İzmirli iş verenlerin iş gücü maliyetlerini aylık 150 milyon TL destekle maliyetleri azalttıklarını ifade eden Ekrem Gülcemal, Erdoğan'ın seferberlik çağrısının ardından İzmir genelindeki çarpıcı rakamları paylaştı. İzmir'de 120 bin kişinin işe yerleştirildiğini aktaran Gülcemal, 96 bin iş yerine istihdam teşviki, istihdam desteği verdiklerini söyledi. Kişi başı 773 TL olmak üzere toplamda her ay 150 milyon lira istihdam teşviğinin verildiğini kaydeden Ekrem Gülcemal, "Biz İzmir'de SGK olarak 96 bin iş yerine istihdam teşviki, istihdam desteği veriyoruz. 110 bin iş yeri de asgari ücret desteği almaya başladı. İş verenlerin 2016 yılı aralık ayı itibarıyla almış oldukları her bir işçinin sigorta ve vergisi İŞKUR tarafından karşılanıyor. Dolayısıyla işverenlerimiz bu tarihler arasında almış oldukları her bir işçi için 773 liralık teşvikten yararlanmış olacak. 2017 yılı sonuna kadar +2 milyon kişiye yeni istihdam alanları oluşturmak arzusundayız. Bu anlamda iş dünyasının temsilcileriyle görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.