Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in siyasilerinden sandık mesaisi

İzmir'in siyasilerinden sandık mesaisi

İzmir'de siyasiler sabahın erken saatlerinde sandık başına gitti.CHP, AK Parti ve MHP İzmir il başkanlarını oyunu kullandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanmaya başladılar

  • Ege Postası
  • 16.04.2017 - 09:30

EGE POSTASI -  Referandumda oy verme işlemi 08:00 itibariyle başlarken, İzmir’de siyasilerde sandık başına sabahın erken saatlerinden itibaren gitmeye başladı. 


DELİCAN 8'DE SANDIK BAŞINDAYDI
İzmir’in başkanları arasında sandık başına giden ilk isim AK Parti İl Başkanı Bülent Delican oldu. AK Parti İl Başkanı Delican Bornova'daki Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde oy kullanma işleminin başladığı 08:00'de oyunu kullandı.Delican sandığa eşi ile birlikte gitti. 

GÜVEN'DEN SANDIK ÇAĞRISI

CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven Karşıyaka ilçesi Bostanlı semtindeki Mustafa Reşitpaşa Okulu'nda oy kullandı.​

Oyunu kullanmasının ardından açıklama yapan Güven şunları söyledi.

“Bu bir memleket meselesi İzmir'imize, Türkiye'mize hayırlı uğurlu olsun. Elbette öncelikle vatandaşlık görevimizi, milletimize ve ülkemize karşı sorumluluğumuz yerine getirmek için sandık başına geldik, oyumuzu kullandık. Buradan bir kez daha tüm vatandaşlarımızı sandığa gidip oylarını kullanmaya davet ediyorum. Tüm vatandaşlarımız oy kullandıkları sandıkları sahip çıkmaya çağırıyorum.Sonuç ne olursa olsun ülkemize, halkımıza hayırlı olsun. Bu memleket bizim ve her sonuçta kardeşçe yaşamayı, cumhuriyetimize ve vatanımıza sahip çıkmayı başaracağımıza inanıyorum. İnşallah bu seçimler sorunsuz, sıkıntısız tam bir demokrasi bayramı şeklinde geçer.”

KARATAŞ BAYRAKLI'DA OY ATTI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir il başkanı Necat Karataş oyunu eşi Bahtiyar Karataş ile birlikte Bayraklı İlçesi İlhan Nedret Keten Ortaokulu’nda kullandı. İl Başkanı Karataş’ın yanında teşkilat Başkanı Sayit Şanlı da oyunu aynı sandıkta kullandılar.

DEMOKRASİ ŞÖLENİ

Karataş oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, “Türk Millet ve devleti için çok önemli bir gün. Millet iradesi tecellisi bakımından tüm seçimleri önemsiyoruz. Cumhuriyet ve demokrasi dayanağımız çok sağlam temeller üzerinde hiç kimse merak etmesin. İstediğimiz sonucun çıkacağına inanıyorum. Milletimizin ve hemşehrilerimizin seçime katılmaları ve oylarını kullanmaları referandumu demokrasi şölenine çevirecektir. Buna inancımız tamdır” dedi.

TETİKTEYİZ

Karataş Ailesinin oy kullandığı sandıkta görevli bulunan gazetecilerin “sandık çalışmalarınız nasıl olacak'” sorusuna ise Karataş şöyle cevap verdi; “Teşkilatlarımız her ilçemizde resmi sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimiz yoluyla sabahın ilk saatlerinden bu yana görev yapmaya başladı. Bununla birlikte her ilçemizde bir hukuk komisyonumuz var. Ayrıca il yönetim kurulu üyelerimden oluşan ekipler de ilçelerimizde vazife yapıyorlar. İl Başkanlığımızda da Hukuk ve Seçim İşleri Başkanlığımızla birlikte hepimiz seçimleri çok yakından takip ediyoruz. Acil adli ve idari müdahale için hepimiz tetikteyiz. Teşkilat Başkanımız Sayit Bey ve teşkilat kadromuz bütün bu çalışmaları en ince ayrıntısına kadar planladı ve şu andan itibaren uygulama başlattılar” dedi.

SINDIR:EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır oy kullanmaya eşi Rana ve kızı İdil Sındır ile geldi. Genel Sekreter Sındır, "Bizim anayasamızda, 'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir' der. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan beri bu böyledir. Milletimiz egemenlik hakkını kullanmıştır" dedi.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, oyunu Bornova İlçesi'ndeki Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi'nde bulunan 1194 numaralı sandıkta kullandı. Oy kullanmaya eşi Rana ve kızı İdil Sındır ile gelen Sındır, oy kullanmasının ardından okul bahçesinde gazetecilere açıklama yaptı. Oy hakkının en temel yurttaşlık hakkı olduğunu belirten Sındır şöyle dedi:

"Ailecek biz de oyumuzu kullandık. Bizim anayasamızda, 'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir' der. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan beri bu böyledir. Milletimiz egemenlik hakkını kullanmıştır. Bu hakkını da korumaya devam edecektir. Buna yürekten inanıyoruz. Şu anda söz milletin. Sandıktan çıkan karar da hepimizin saygı duyacağı bir karar olacaktır. Esas olan millet olarak varlığımızı sürdürebilmektir. Sandıktan çıkan sonucun da hayırlı olmasını diliyorum." 

HOTAR: TÜRKİYE İÇİN UĞURLU OLSUN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, oyunu İzmir'de kullandı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, anayasa değişikliği için yapılan referandumda oyunu İzmir Atatürk Lisesi'nde kullandı. Oy kullanmak için 1245 numaralı sandığa giden Hotar, tercihinin içinde olduğu zarfı sandığa atarken, sonucun Türkiye için uğurlu olmasını diledi.

Kullandığı oy sonrası kısa bir açıklama yapan Hotar, “Ülkemiz için, geleceğimiz için, çocuklarımız için oyumuzu kullandık. İnşallah çok güzel sonuçlar da bekliyoruz. Bugüne kadar emeği geçen tüm arkadaşlarımızın emeklerini Allah boşa çıkarmasın. Ülkemizin geleceği için uğurlu mübarek sonuçlar bekliyoruz. Onun için gayret ediyoruz. Çok şükür her şey yolunda görünüyor. Halkımız büyük bir sağduyu içinde, güvenli ve huzurlu bir şekilde vatandaşlık görevini yerine getiriyor” dedi.

SERTEL TORUNUYLA OY KULLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 1 Kasım seçimlerinde olduğu gibi geleneği bozmadı ve referandum için oyunu torunu Atila Atlas Sertel’le birlikte kullandı.

CHP Milletvekili Sertel, oy kullanmaya eşi Ziynet Sertel, oğulları Özmen ve Özgür Mustafa Sertel, gelini Özden Sertel ve kayınvalidesi Feride Çiloğlu ile birlikte geldi. Oyunu İzmir-Bornova Ali Suavi İlkokulu 1328 nolu sandıkta kullanan Atila Sertel, sonrasında kısa bir açıklama yaparak, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün bileşenleri olarak ülkemizin hayrı için yoğun bir çalışma temposuyla mücadele verdik. İl il, ilçe ilçe, mahalle mahalle, ev ev dolaşarak neden hayır denmesi gerektiğini anlattık. İzmir’den rekor düzeyde Hayır bekliyorum. Türkiye genelinde de Hayır çıkacağından eminiz. Ülkemizin birliği, beraberliği, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için şimdiden hayırlı olsun” dedi.

ÇAM'DAN SANDIK BAŞINDA BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJI

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Konak Alsancak Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi’nde 1282 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oy kullanma işleminin ardından bir açıklama yapan CHP’li Çam, “Bu referandum demokrasimiz, cumhuriyetimiz, çocuklarımız ve geleceğimiz için çok önemli. Verdiğimiz her bir oy hepimiz için umutlara, barışa ve kardeşliğe yol olsun. Oyumuzu kullandık, hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

Yurdun çeşitli illerinde ve İzmir’in dört bir yanında yoğun bir referandum çalışması yürüten CHP İzmir Milletvekili Çam, “Bu referandumda seçmenimizin Türkiye’nin önünü açacağına, Türkiye’nin anayasaya ve hukuka bağlı bir ülke olduğunun, bir ülkenin rejiminin tek kişinin eline bırakılmayacağının altını çizeceğine yürekten inanıyorum. Olaysız, kazasız, belasız bir referandum diliyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.