Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in suyu İstanbul'u solladı

İzmir'in suyu İstanbul'u solladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki hafta satışa sunmaya hazırlandığı İzmir Su-Homeros damacana suyu piyasaya çıkmadan rekabeti beraberinde getirdi. Piyasaya çıkmadan fiyatları düşürdü

  • Ege Postası
  • 28.03.2017 - 11:54

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Ekmek’in ardından dar gelirliler için başlattığı su projesi de örnek olma yolunda ilerliyor.

İZMİR SU PİYASAYI KIZIŞTIRDI

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmelik gereği Bornova ve Karşıyaka gibi bölgelerde İZBETON tarafından işletilen su satış istasyonlarını 31 Mart tarihinden itibaren kapatmak zorunda kalan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7,6 milyon liralık yatırım yaparak Bornova Homeros Vadisi’nden gelen mineralli ve lezzetli kaynak sularını şişeleyecek bir tesis kurdu. Saatte bin 500 damacana kapasiteli tesis, 19 litrelik “İzmir Su-Homeros” markasıyla 6 TL’den satışa sunulacak suları önümüzdeki günlerde piyasaya sürecek. İzmirliler uygun fiyatlı su satın alma fırsatına kavuşurken, piyasada 12-13 liraya kadar ulaşan damacana sularda ise rekabet kızıştı.

İSTANBUL’UN SUYUNDAN 2 LİRA DAHA UCUZA SATILACAK

6 liralık fiyatıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin damacana olarak 8 TL’den sattığı Hamidiye Kaynak Suyu’nu da sollayan İzmir Su için firmalar indirime gitti ya da çeşitli kampanyalar başlattı. Özellikle Bornova ve yöresinde son günlerde damacana su siparişi veren abonelerine çeşitli hediyeler sunan su satış firmalarının bunu yanı sıra fiyatları da 1-2 TL arasında düşürmesi dikkat çekti. Bazı firmaların da damacana sipariş sayısına göre bir sonraki siparişlerini ücretsiz yaptığı gözlendi.

HEM REKABET HEM DE FİYAT DENGESİ GETİRECEK

Piyasaya çıkmadan uygun fiyatıyla rekabeti getiren İzmir Su dar gelirlinin yüzünü güldürmeye hazırlanırken, 8 lira ile 13 lira arasındaki tutarlarla satılan 19 litrelik damacana kaynak sularının fiyatlarını düşürmesi de bekleniyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.