Dolar 32,3318
%0.25
Euro 35,0732
%-0.14
Altın 2.307,500
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Körfezi gerdanlığına kavuşacak

İzmir Körfezi gerdanlığına kavuşacak

DTO İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, "İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin de ÇED onayı alındı 2023 yılında bitirileceği duyuruldu İzmir olarak Başbakan’ın verdiği sözün birer birer gerçeğe dönüşmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir, gerdanlığına kavuşacağını söylemekten mutluluk duyururum" dedi

  • Ege Postası
  • 29.03.2017 - 11:44

İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın mart ayı olağan meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, Miami'deki Seatrade Cruise Global Fuarı'nı değerlendirdi. İzmir ile Miami limanlarının kardeş liman olduğunu hatırlatan Ercan, "Bunun temellerini önceki yıl attık, bu yıl meyvelerini toplamaya başladık. Fuar bizim için oldukça başarılı geçti. İzmir'i fuarda güçlü bir şekilde tanıttık. Dış dünyaya, kruvaziyerde yaşadığımız zorluklara rağmen yıkılmadığımızı, güçlü olduğumuzu haykırdık. Biz de ülkemizin tanıtılması, limanlarımızın anlatılması için kültür bakanlığımızın da katkılarıyla orada ciddi bir boy gösterdik, bu fırtınalarda yıkılmadık, Türkiye güvenli bir limandır mesajını verdik. Bunu sadece denizcilik değil, tüm turizm fuarlarında yapmamız lazım" diye konuştu.



Türkiye'yi destinasyonlarından çıkaran kruvaziyer firmalarıyla fuarda görüştüklerini Türkiye'ye dönüşleriyle ilgili olumlu sinyaller aldıklarını belirten Ercan, şöyle konuştu:

"Açıkçası hepsinin gözünde Türkiye'ye gelmek için o özlemi hissettik. Bu sene olmazsa, öbür sene. Biz sonuna kadar bu gemilerin yönünü çevirinceye kadar ayakta duracağız. Bu bizim için önemli bir görev, biz bu ilişkiyi kurmazsak yenilgiyi kabul etmiş sayılırız. Oradaki her ülkenin ve şirketin, her sektörün bizzat yanına gidip, sohbet edip, gerçekleri anlattık. Çünkü dışarıdan anlatılanlar doğru değil. Biz bayrağımızı en güçlü bir şekilde dalgalandırdığımızı düşünüyorum. Firmalarla iletişim kanallarını daha açık tutulması konuşuldu, sıcak ve samimi bir ilişki ortamı kuruldu. Biz kazıya kazıya, nasıl 3-5 gemiden buraya geldiysek, bence bir bir o destinasyonları geri alacağız ve bu süreçten güçlenerek çıkacağız."

İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi'nin son durumunu değerlendiren Ercan, şöyle konuştu: 

"Projede ÇED süreci aşıldı, artık ihale sürecine geçildiğini öğreniyoruz. Körfez taramasından çıkarılacak malzeme, körfeze yapılacak iki adada ve limanın geri sahasında değerlendirilecek. İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin de ÇED onayı alındı, 2023 yılında bitirileceği duyuruldu, İzmir olarak Başbakan’ın verdiği sözün birer birer gerçeğe dönüşmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir, gerdanlığına kavuşacağını söylemekten mutluluk duyururum. 5 Nisan’da Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla Menemen Çandarlı Otoyolu'nun temeli atılacak. Toplam 76 kilometrelik otoyol, Ege'nin sanayi bölgelerini limanlarına bağlayacak. Bu şekilde bölgemizin aktarma limanı olma gücü artacak, limanlara en hızlı şekilde bağlanma anlamında ciddi bir yok kat etmiş olacağız." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.