Dolar 32,5301
%-0.03
Euro 34,8776
%0.14
Altın 2.425,830
%0.11
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir korkuluk festivaline hazırlanıyor

İzmir korkuluk festivaline hazırlanıyor

Türkiye’nin ilk tematik festivali olan Barbaros Oyuk (Korkuluk) Festivali’nin hazırlıkları başladı. Bu yıl 19-21 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek festival için tüm köy halkı el birliğiyle yeni korkuluklar yapıyor. 

  • Ege Postası
  • 15.02.2017 - 12:00

Urla’nın Barbaros köyünde geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve oldukça ilgi gören Türkiye’nin ilk tematik festivalinin ikincisi 19-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. İlk festivalde ziyaretçilerini 300 oyukla (tarla korkuluğu) karşılayan Barbaroslular, bu yıl 500 korkuluk yapmayı hedefliyor. Festival hazırlık sürecinde çeşitli üniversitelerden, fotoğraf kulüplerinden ve farklı sivil toplum kuruluşlarından gönüllülerin katkıda bulunduğu festivalin ilk atölye çalışmasını ise İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Fotoğraf Kulübü gerçekleştirdi. İAOSB Fotoğraf Kulübü üyeleri 40 oyuk yaparak Barbaroslular’a destek oldu.



Hedef 10 bin kişi
Barbaros Oyuk Festivali’nin hazırlık çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Festival Komitesi Başkanı Demet Küçükkayalar, “Festivalimizi, tarımsal ve el işi üretime dikkat çekmek ve geleneklerimize sahip çıkmak amacıyla düzenliyoruz. Köyümüzün sessizliğine, sakinliğine zarar vermeden, doğal dokusunu bozmadan, unutulmuş geleneklerimizi canlandırmak, üretim gücümüzü ortaya çıkarmak ve kırsal yaşamın bize sunduğu nimetlerden ödün vermeden sürdürülebilir kalkınmamızı sağlamayı amaçlıyoruz. Birinci festivalde 6 bin kişiyi Barbaros’a çekmeyi başardık. Bu yıl hedefimiz 10 bin ziyaretçiye ulaşmak” dedi.



Sadece el işi ve ev işi ürünler olacak
Festival boyunca el işi ve ev işi ürünlerin satılabileceği stantlar için başvurular da başladı. Festivalin gıda satış stantları sadece Barbaros köyünde ikamet edenlere tahsis edilirken, gıda haricinde kendi yaptığı el emeği ürünleri sergilemek isteyenler stant talebinde bulunabilirler. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.