Dolar 32,3309
%0.25
Euro 35,0754
%-0.13
Altın 2.298,440
%0.92
Bist-100 9,06
%2.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Köy-Koop Birliğinden 'zeytinlik' çıkışı

İzmir Köy-Koop Birliğinden 'zeytinlik' çıkışı

Neptün Soyer'in başkanı olduğu İzmir Köy-Koop Birliği, TBMM'de komisyondan geçen zeytinlik alanlara yatırımın önünü açan 'Üretim Reform Paketi' yasa tasarısına tepki gösterdi, Bakan Özlü'ye çağrı yaptı. İzmir Köy-Koop Birliğinden 'zeytinlik' çıkışı

  • Ege Postası
  • 07.06.2017 - 11:19

EGE POSTASI - Zeytinliklerin madencilik ve endüstriyel tesisler için yapılaşmaya açılmasına izin veren yasa tasarısının, TBMM’de komisyondan geçmesiyle başlayan tartışma sürüyor.

Neptün Soyer'in başkanı olduğu İzmir Köy-Koop Birliği konu hakkında yazılı bir açıklamada bulundu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Apar topar çıkarılmaya çalışılan 'Üretim reform paketiyle' ilgili Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye sesleniyoruz. Sanayicilerle oturup konuştunuz. Bu konuyla ilgilenenlerin bilimsel rapor getiremediğini söylediniz. Ama bizleri yani köylüyü üreticiyi, tarımla uğraşan çiftçiyi dinlemediniz. Bu konuda bizlerin de çalışmaları ve sunacağı raporlar var. Konunun mutlak hakimi atalarından dedelerinden kalan ve zeytinle birlikte yaşayan insanların bu noktada en çok söz sahibi olması gerektiğini düşünüyoruz. Bizi de bu yasayı madencilerin değiştirtmeye çalışmadığına zeytin ağaçlarının zarar görmeyeceğine ikna edin ve bizim söyleyeceklerimizi dinleyin. Seçim kampanyalarınızda sürekli bahsettiğiniz 'halkın istemediği hiçbir şey yapmayız' sözlerinizi tuttuğunuzu bize gösterin. Sizin söylediğiniz gibi Türkiye büyüyecekse köyleri kapatarak zeytini keserek değil, üreten yetiştiren çiftçisiyle köylüsüyle zeytiniyle büyüyecek."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.