Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir kulüplerindeki son gelişmeler...

İzmir kulüplerindeki son gelişmeler...

Liglere verilen arada İzmir kulüpleri hareketli günler yaşıyor. İzmir kulüplerinde neler yaşanıyor'

  • Ege Postası
  • 08.01.2017 - 14:17

Altınordu'nun takas planı

TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu, Bandırmaspor'la transfer takası için temaslara başladı. Sezon başında oluşturulan kadrodan 8 isimle yollarını ayıran, ancak ara transfer döneminde henüz hiçbir futbolcuyla anlaşma sağlayamayan kırmızı lacivertlilerde sağ kanat Sertaç Çam'ın eski kulübü Bandırmaspor'a dönmek istediği öğrenildi. Altınordu, bu transfer karşılığında Bandırmaspor'da forma giyen 21 yaşındaki santrfor Atabey Çiçek'e talip oldu. Atabey, ilk yarıda 16 maçta 4 gol attı.

Bandırmaspor yönetimi, "Aslında sağ kanatta eksiğimiz yok, ancak Sertaç rekabeti artıracak iyi bir oyuncu. Düşünebiliriz" derken, Altınordulu yönetim, Atabey'i oynatmayacaksanız Sertaç karşılığında bize verin" teklifinde bulundu. Bandırmaspor'da son kararı teknik direktör Feyyaz Uçar verecek. Gençlerbirliği'nde profesyonel olup, Boluspor ve Hacettepespor'da da oynayan Atabey, altyaş gruplarında milli formayı 53 kez giydi.


Altınordu'nun kozu ikizler

ALTINORDU'da A takım kadrosunda yer alan ikiz kardeşler Kerim ve Barış Alıcı, İzmir ekibinin ikinci yarıdaki en önemli kozlarından olacak.

Bergama Gençlerbirliği'nde futbola başlayıp Bucaspor'da oynadıktan sonra Altınordu'ya gelen Alıcı kardeşler 10 yıldır aynı takımlarda top koşturuyor. İkizlerden sağ bek Kerim ilk yarıda TFF 1. Lig'de 8 maçta oynarken, kanat oyuncusu Barış ise 2 lig, 1 kupası karşılaşmasında forma giydi.

Genç ve enerjik kadroya sahip olmalarının ikinci yarıda kendilere büyük avantaj sağlayacağını söyleyen ikizler, "Kulübümüz, bizim önümüzü açabilmek amacıyla tüm planlamalarını yapıyor. Bize de çalışıp formayı almak kalıyor. İkinci yarıda A takımın değişmez iki oyuncusu olmak, Başkanımız Seyit Mehmet Özkan'ın ve Teknik Direktörümüz Hüseyin Eroğlu'nun güvenini boşa çıkarmamak istiyoruz" dedi.

Göztepe'de karar günü

TFF 1'inci Lig takımı Göztepe Ara transferde şu ana dek sadece İsviçre'nin FC Will takımından orta saha oyuncusu Murat Akın'ı kadrosuna dahil etti. 

Sarı kırımızılı takım Medipol Başakşehir'den Alparslan, Adanaspor'dan Canberk, Herenween'den Caner ve Rot Weiss Ahlen'den Nurettin'i listesine alan yönetim en geç salı günü sol bek transferini bitireceği öğrenildi. Teknik direktör Okan Buruk'un Alparslan'a öncelik verdiği belirtilirken, yarın Başkan Mehmet Sepil'in Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ile İstanbul'da bir araya geleceği vurgulandı. 

Başkan Sepil'in Göksel Gümüşdağ ile yapacağı görüşmede hem Alparslan'ın transferini bitirmeye çalışacağı, hem de takımda kiralık oynayan stoper Gençer'in bonservisini almak için teklifte bulunacağı belirtildi. 

Teknik direktör Okan Buruk gelecek hafta Denizlispor ile oynanacak ikinci yarının ilk müsabakasına kadar tüm takviyelerin tamamlanacağını söyledi. Sol bekin yanı sıra yabancı bir kanat oyuncusuna da ihtiyaç duyduğunu söyleyen Buruk, "11 Ocak'ta Antalya kampını noktalıyoruz. Transferlerden birinin o tarihe kadar Antalya kampına dahil olmasını bekliyorum" diye konuştu.  

Bucaspor'da Emre zirvesi

SPOR Toto 2'nci Lig Beyaz Grup ekiplerinden Bucaspor'da 106 bin TL alacağı için kulübe Türkiye Futbol Federasyonu kanalıyla ihtarname gönderen Emre Özkan'ın kaderi yarın belli olacak. 

Başkan Çetin Kayışlı tecrübeli futbolcu ile bir araya geleceklerini belirterek, "Emre'den başvurusunu geri çekmesini bekliyoruz. Oyuncumuzla yapacağımız görüşmede anlaşmaya varacağımıza inanıyoruz. Aksi halde Emre de Adil gibi süresiz kadro dışı kalır" dedi. 

Teknik direktör Fatih Uygun ise Emre Özkan'a ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, "Umarım uzlaşma anlaşma sağlanır. Elbette son karar yönetimin" ifadesini kullandı. 

Menemen Belediyespor Hikmet'i 1.5 yıllığına renklerine bağladı

SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup takımı Menemen Belediyespor, Gençlerbirliği'nden stoper 26 yaşındaki Hikmet Balioğlu'nu 1.5 yıllığına renklerine bağladı. Hikmet 2008-2009 ve 2009-2010 sezonlarında görev yaptığı Menemen Belediyespor'a dönmekten mutluluk duyduğunu söyledi. 

Manisaspor'un altyapısından yetişip siyah beyazlı kulüpte profesyonel olan deneyimli oyuncu, Menemen Belediyespor'un yanı sıra Altınordu, Gençlerbirliği ve Şanlıurfaspor'da da top koşturdu. Kariyerinde 13 Süper Lig, 80 TFF 1'inci Lig ve 65 de 3'üncü Lig maçına çıkan Hikmet, 6 defa da çeşitli yaş gruplarında milli formayı giydi. 

Teknik direktör Suat Kaya Serkan ve Hikmet'in takıma güç katacağını belirterek transfer çalışmalarının devam edeceğini söyledi. 


Altay'da çifte sancı

ALTAY'ın gol silahları forvet Hüsamettin ve sağ kanat Furkan'ın sakatlıkları ikinci yarı öncesi teknik heyeti düşündürüyor. 

Kasığından yaşadığı sakatlık nedeniyle ilk yarının son 2 haftasında forma giyemeyen Furkan ile darbeye bağlı olarak sağ ayak bileğinden sakatlanan Hüsamettin, Antalya kampında takımdan ayrı çalışıyor. İki futbolcunun ikinci yarının ilk haftasına yetişmesinin zor olduğu belirtildi. 

Hüsamettin, siyah beyazlı formayla ilk devrede 8, Furkan ise 4 gol atarak takımın skor yükünü çekti. Devre arasına 4'te 4 yaparak giren Altay'ın teknik direktörü Cüneyt Biçer, 14 Ocak'ta deplasmanda Anagold 24Erzincanspor'la oynanacak ikinci yarının ilk maçı öncesi, "Lige kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. Kaybetmeme alışkanlığımızı sürdürüp, kazanmaya meyilli futbol oynayacağız" diye konuştu.

FUTBOL OKULLARI ÇOŞTU

Altay, İstanbul’daki futbol okulu sayısını 7’ye çıkarıp, 13 il, 62 futbol okulu ve 7700 öğrenci ile rakamsal açıdan İzmir'de ilk sırayı alırken, Türkiye'de ise ilk 20'nin içine girdi. Siyah-beyazlılar, İstanbul'da Eyüp, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Bayrampaşa ve Beylikdüzü'nün ardından Fatih ve Güngören'de iki futbol okulu daha açtı. Altyapı Direktörü Mahmut Gözüaçık, Antrenörler Murat Hıracı ile Murat Onus İzmir'de bir araya gelip sözleşme imzaladı. 

HENTBOLDA NAMAĞLUP LİDER

Kadınlar Hentbol 2'nci Ligi A Grubu'nda mücadele eden Altay, zirveye damgasını vurdu. Siyah beyazlılar son olarak konuk ettiği Bolu Belediyespor’u 34-28 mağlup ederek namağlup liderliğini sürdürdü. İzmir ekibi üst üste 6'ncı gamibiyetini elde etti. Altay, gelecek hafta Yalova Belediyespor deplasmanında ilk devreyi noktalayacak. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.