Dolar 32,5457
%0.02
Euro 34,9188
%0.26
Altın 2.431,750
%0.35
Bist-100 9.712,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'li Başkanlar  Conkbayırı'na yürüdü

İzmir'li Başkanlar Conkbayırı'na yürüdü

Çanakkale Savaşları’na sahne olan Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Kocadere kamp alanında CHP’nin düzenlediği Adalet Kurultayı’nın 2’nci gününde, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Conk Bayırı'na yürüyen İzmirli Belediye Başkanları 1915 heyecanını duyduklarını dile getirdi. Adalet Kurultayı’nın 2’nci gününde

  • Ege Postası
  • 27.08.2017 - 18:23

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla Çanakkale'de toplanan Adalet Kurultayı'na katılanlar, 57. Alay Yolu'ndan 7 kilometrelik mesafeyi yürüyerek şafak vakti Conk Bayırı'na ulaştı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Conk Bayırı'nda Karşılayan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Conk Bayırı'nda Genel Başkanımızı karşıladım. Kurtuluş mücadelesinde ve Çanakkale Zaferi'nde sabahın erken saatlerinde o gün yapılan yürüyüşün bir temsiliydi aslında yapılan. Bir miktar da olsa o anları yaşama fırsatı yakaladık. O günlerde yapılan mücadele Türkiye'yi kuşatmak isteyen, dünyanın bir çok yerinden gelmiş düşmanlara karşıydı. Bütün herkes birlikte oldu ve aynı inançla ülkesini savundu. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla bu başarıldı. Bugün, ben bu süreci düşmanlar olarak görmüyorum. Genel Başkanımızın önderliğinde yapılan yürüyüş  ülkemizin birlik ve bütünlüğü için el ele verelim düşüncesiydi" dedi.

"BARIŞ HUZUR İSTEYENLER BİR ARADA"

Adalet Kurultayı'nda Güzelbahçe Çadırı'nın İzmirlilerin Merkezi olduğunu söyleyen Başkan İnce "Genel Başkanımızın başlattığı Adalet Yürüyüşü ile mitingde adalet isteyenler, referandumda hayır platformunda birlikte olanlar, adalet arayışını özellikle hükümete bildirmek istiyorlar. İstedikleri barış ve huzur. Çağrımız da bunun üzerine. Belki açsusuz bir miktar yaşayabilirsiniz ama adaletsiz bir sistem olamaz.Bunun da eksikliği görülüyor. Sadece iddia üzerine uzun süre tutuklu kalarak yargılananlar var. Başta vekillerimiz var. Ve süreçte beraat ettiklerini de gördük. BEnce sistem yaralı. Devleti devlet yapan bu sistem çöktüğünde çok daha vahim sonuçlar doğurur. Karşıt görüşlü insanlar, çeşitli etnik kökene sahip, bir şekilde ayrışan insanları birleştirmek zorlaşır. Birlikte yaşama unsuru kaybolur ortadan. Çağrımız siyasi görüşü ne olursa olsun el ele tutuşup bu ülkede barış için de yaşamaktır" diye konuştu.

"GURUR DUYDUK"

Adalet Kurultayı'nda Conk Bayırına yürümekten gurur duyduğunu dile getiren Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina  "Conk Bayırı'na yürüdük. Ayrı bir ruhu var. sabah oraya binlerle yürümek, anıtı ziyaret etmek son derece anlamlıydı. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Kutsal topraklarda, sabahın ilk saatlerinde bizimle yürüyüşe katılanları can-ı gönülden kutluyorum. Sonrasında kamp alanında ve kurultayda ilk günkü coşku ile kurultayımız devam etti. 2. gün programını da takip ettik.  Adalet üzerine arayışımız sürecek. Yarın tuğlalarımızı anıtımıza koyacağız" ifadelerini kullandı..

"ADALET TALEBİMİZ SÜRECEK"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Kurultaya yapılan katılımın olağanüstü olduğunu ifade ederek "Çok güzel bir kurultay geçiyor. Katılım çok iyi. Türkiye'de adalet isteğinin sadece bir yürüyüşle kalacağını düşünenlerin böyle kalmayacağını bilmesi gerekiyor. Her platformda adalet istemeye devam edeceğiz. Genel Başkanımız da bu konudaki kararlılığını Büyük Taarruzun başladığı gün gösterdi. Umudumuz adalet arayışının zaferle sonuçlanması" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.