Dolar 32,3677
%0.16
Euro 34,9983
%-0.19
Altın 2.325,820
%0.23
Bist-100 9,09
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir merkezli 5 ilde FETÖ operasyonu: 41 gözaltı

İzmir merkezli 5 ilde FETÖ operasyonu: 41 gözaltı

İzmir merkezli 5 ilde, kanun hükmünde kararname ile kapatılan Öze Doğru Eğitim ve Dayanışma Derneği'ne yönelik yapılan FETÖ/PDY operasyonunda 41 kişi gözaltına alındı. Öte yandan Denizli'de aralarında emniyet müdür yardımcısı, müdür ve komiserlerin de bulunduğu 31 polis, gözaltına alındı. İzmir merkezli 5 ilde FETÖ operasyonu

  • Ege Postası
  • 17.01.2017 - 10:35

Tanıtım videosunda gençler için, “Dünyaya nizam vadedecek bir dimağ" ifadesi kullanılan derneğin özellikle üniversitelerde eleman kazanmak için faaliyet yürüttüğü saptandı.

İzmir Cumhuriyet Bassavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmasında, 15 Temmuz sonrasında KHK ile kapatılan Öze Doğru Eğitim ve Dayanışma Derneği'ne yönelik operasyon yapıldı. İzmir merkezli olan operasyon Ankara, Muğla, İstanbul ve Isparta illerinde düzenlendi. Toplam 56 kişinin isminin bulunduğu soruşturma dosyasında, 41 kişi gözaltına alındı. Tanıtım videosunda gençler için, “Dünyaya nizam vadedecek bir dimağ" ifadesi kullanılan derneğin özellikle üniversitelerde eleman kazanmak için faaliyet yürüttüğü saptandı. Şüphelilerin, bunların yanı sıra örgüt adına bağış topladıkları, gizli haberleşme sistemi ByLock kullandıkları, örgüt propagandası yaptıkları da belirlendi. Kurban yardımlarında da bulunan derneğin faaliyetlerini ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye yönelik kermes ve benzeri sosyal faaliyetler maskesiyle yaptıkları da saptandı. 

Aliağa'da FETÖ'den iki gözaltı

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bir cami imamı ile bir esnaf, polis tarafından gözaltına alındı.

Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu sabah iki ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyonlarad FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu ileri sürülen cami imamım K.K. ile esnaf F.K., gözaltına alındı. Gözaltına alınan iki şüpheli Aliağa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra işlemleri için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İzmir'deki 'Işıkevleri Operasyonu'nda 16 tutuklama

İzmir'de jandarmaya 'ByLock' operasyonu

Denizli'de 31 polis FETÖ'den gözaltında

Denizli'deki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli mesajlaşma programı olan 'ByLock'u kullandıkları iddia edilen, aralarında emniyet müdür yardımcısı, müdür ve komiserlerin de bulunduğu 31 polis, gözaltına alındı.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bu sabah FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı belirlenen polislere yönelik operasyon yaptı. Daha önce açığa alınan, aralarında emniyet müdür yardımcısı, şube müdürü, komiser ve memurların da bulunduğu 31 polis, operasyonla evlerinde gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde de aramalar yapıldı. Gözaltına alınan polisler, emniyete götürüldü. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.