Dolar 32,5998
%0.39
Euro 34,8067
%0.21
Altın 2.488,280
%0.15
Bist-100 9.464,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir merkezli 6 ilde iş adamlarına FETÖ operasyonu

İzmir merkezli 6 ilde iş adamlarına FETÖ operasyonu

İzmir merkezli 6 ilde yapılan FETÖ/PDY operasyonunda 18 iş adamı gözaltına alındı. İş adamlarının, reklam ve yurt dışı tanıtım adı altında aldıkları teşvik paralarını örgüte aktardıkları öne sürüldü. İzmir merkezli 6 ilde FETÖ operasyonu

  • Ege Postası
  • 09.06.2017 - 11:54

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İzmir Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 6 ilde operasyon yaptı. 

İzmir merkezli İstanbul, Karaman, Aydın, Yalova, Adıyaman olmak üzere toplam 6 ilde düzenlenen operasyonda şu ana kadar 18 iş adamı gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanlar arasında Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Z.A.'nın (Ziya Aksüt) da bulunduğu öğrenildi. İş adamlarının, çeşitli adlar altında kurulan şirketler üzerinden devletten teşvik aldıkları saptandı. Genellikle reklam ve yurt dışı tanıtımı adı altında alınan bu teşvik paralarının da örgüte aktarıldığı ileri sürüldü.

Kişilerin sahte evraklar ve usulsüzlüklerle şirket üzerinden yüklü miktarlarda devlet destekleme kredisine onay verip, verilen bu destek kredisinin belli bir bölümünü yine bu şirket sahiplerinden alarak örgüte aktarıldığı öne sürüldü. Kişilerin yine iddialara göre, bu yöntemle FETÖ'ye 1 milyon TL para aktardığı ifade edildi. Şahısların şirket, şahsi hesapları ile taşınır ve taşınmaz tüm mallarına el koyulduğu da bildirildi.  (DHA/İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.