Dolar 32,5883
%0.35
Euro 34,8412
%0.31
Altın 2.499,210
%0.59
Bist-100 9.662,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Metrosu Avrupa'ya açılıyor

İzmir Metrosu Avrupa'ya açılıyor

Raylı sistemde 250 kilometre hedefine koşan İzmir, Avrupa'ya örnek oldu. İzmir Metrosu'nun başarısı Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'a taşınıyor. Büyükşehir heyeti çalışma modelini ve mali yapıyı anlatacak

  • Ege Postası
  • 20.05.2017 - 13:31

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Evka 3-Fahrettin Altay arasında 20 kilometrelik hatta toplam 17 istasyonlu güzergahta hizmet veren İzmir Metrosu'nun başarı öyküsü Türkiye'yi aştı. Yaklaşık 17 yıldır hizmet veren İzmir'in metro ağı Prag kentine model olacak.

İZMİR AVRUPA'YA ROLE MODEL OLACAK

Yaklaşık 320 milyon liralık yatırımla filosunu 95 yeni vagonla güçlendiren ve toplamda 142 araca ulaşan İzmir Metrosu Çek Cumhuriyeti'nde anlatılacak. İzmir'in hafif raylı sistem ağına tam puan veren Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın destekleri ve Avrupa merkezli danışmanlık firması Aspiro'nun organizasyonu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayında Prag'a giderek çeşitli temaslarda bulunacak. Banliyö ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan 4 kişilik uzman ekip Avrupa'nın sanat başkenti olarak görülen Prag'a destek verecek.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAZİRAN'DA PRAG YOLCUSU

19 Haziran'da başlaması beklenen ve 22 Haziran'da sona erecek 4 günlük programda adım adım 20'inci yıla ilerleyen İzmir Metrosu'nun çalışma modeli, mali yapısı ve gelirlerinin arttırılması gibi konular masaya yatırılacak. İzmir'de uygulanan sistemi Prag kentinde yetkililere anlatacak olan Büyükşehir Belediyesi yöneticileri programda ayrıca çeşitli teknik gezi ve toplantılara da katılacak. İki kent arasında raylı sistem işletimi konusunda kurulacak işbirliği ve ortaklık ilerleyen dönemde de sürecek. Prag kenti İzmir'den aldığı tavsiyeler doğrultusunda hem kent içi raylı sistemi geliştirecek, hem de yolcu sayısını arttırarak ulaşımda kalkınacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.