Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir MHP'de bir ilçe hariç kongreler tamamlandı

İzmir MHP'de bir ilçe hariç kongreler tamamlandı

MHP İzmir'de yönetimi yeniden belirlemek üzere ilçe kongrelerini gerçekleştirdi. Tanrıkulu'ndan çarpıcı istifa yorumu

  • Ege Postası
  • 28.05.2017 - 16:27

Bornova'da yapılan kongreye katılan MHP Ekonomi ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu, "Seçilen ve görev alan bu kadrolar, 2019'a kadar hem İzmir yerelindeki çalışmalara hem de yeni yapılacak olan 2018'deki büyük kongremize yön verecektir" dedi. MHP'den istifa eden 3'ü meclis üyesi 11 kişi hakkında değerlendirmede bulunan Tanrıkulu, "Partimizden ayrılan bu arkadaşlar aslında malumun ilanı oldu. Bunlar 1 Kasım seçimleri sonrası zaten partimizle gönül bağı kopmuş olan kişilerdi, katkı koymuyorlardı" diye konuştu.

MHP İzmir'de yönetimi belirlemek üzere 21 Mayıs Pazar günü ilçe kongrelerini başlattı.  Dün kongre gerçekleştirilen ilçelerden Konak'ta Mehmet Özmen, Bayraklı'da Mehmet Aydın yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Daha önce ilçe başkanı bulunmayan Çeşme'de Gazi Fildir seçilirken, Ödemiş'te ise ilçe başkanlığına eski ocak başkanlarından İsmail Poyraz seçildi.  Bugün gerçekleştirilen kongrelerde ise, Karabağlar'da İbrahim Uğur, Bornova'da İbrahim Yayla, Menemen'de Ali Rıza Bölük, Foça'da Turan Çetinaslan ve Kınık'ta Ramiz Cengiz tek aday oldu. Bornova ilçesindeki kongreye katılan MHP Ekonomi ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu partililere seslendi.  MHP'nin İzmir'de Tire dışında kongrelerini bugün itibariyle tamamladığını belirten Tanrıkulu, "Seçilen ve görev alan bu kadrolar, 2019'a kadar hem İzmir yerelindeki çalışmalara hem de yeni yapılacak olan 2018'deki büyük kongremize yön verecektir. Bu süreç içinde referandum sonrasında Türkiye'de yeniden oluşan Cumhurbaşkanlığı sisteminin getirdiği yenilikleri adapte olacak olan politikaları belirleme görevi içinde olacağız. Yeni seçilen tüm kadrodaki arkadaşlarımız görevlerine başladılar" diye konuştu.

"MALUMUN İLANI OLDU"

MHP'den istifa eden 3'ü meclis üyesi 11 kişi hakkında değerlendirmede bulunan Tanrıkulu, "Partimizden ayrılan bu arkadaşlar aslında malumun ilanı oldu. Bunlar 1 Kasım seçimleri sonrası zaten partimizle gönül bağı kopmuş olan kişilerdi, katkı koymuyorlardı. Bizlerle uzun soluklu siyaset yapma anlayışı içinde olmayan arkadaşlardı. Tahmin ediyorum önümüzdeki süreçte MHP ile ilgisi olmayıp başka bir siyasi oluşumun içinde olanlarla siyaset yapacaklardır. Kendilerine kolaylıklar diliyorum" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.