Dolar 32,3194
%0.21
Euro 35,1068
%-0.04
Altın 2.295,660
%0.8
Bist-100 9,05
%2.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir, potansiyelini sinema için de kullanmalı

İzmir, potansiyelini sinema için de kullanmalı

ÜNLÜ yönetmen Handan İpekçi, İzmir'in sinema sektöründeki yerini değerlendirip, "Türk sinemasına birçok değerli ismi kazandıran İzmir, henüz potansiyelini kullanamayan bir şehir" dedi.

  • Ege Postası
  • 16.12.2015 - 13:14
Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Film, En İyi Senaryo' ödülleri, Köln Akdeniz Film Festivali'nde 'En İyi Senaryo' ödülü gibi ulusal ve uluslararası pek çok ödülün sahibi ünlü yönetmen Handan İpekçi, Yaşar Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü öğrencilerine eğitim vermeye başladı. önetmenlik ve sektör deneyimini Yaşar Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü öğrencileriyle paylaşan Handan İpekçi, öğrenciler tarafından çekilen kısa filmlerin set aşamasında da bulunuyor. Dönem boyu süren öğrenci filmlerini senaryo aşamasından çekim aşamasına kadar değerlendiren ünlü yönetmen, Türk sinemasına birçok ismi kazandıran İzmir kentine daha çok destek verilmesi gerektiğini söyledi. İpekçi, "zmir, bünyesindeki sinema okullarından sektöre birçok değerli sinemacıyı kazandırıyor olmasına ve yöre halkının da çekilen sinema filmlerinde gönüllü ev sahipliği yapıyor olmasına rağmen henüz hak ettiği yere gelebilmiş değil. Bunu da özellikle büyük çapta ulusal ve uluslararası film festivallerinin düzenleniyor olmayışından görebiliyoruz. İzmir denilince gözümde potansiyelini kullanamayan bir şehir profili beliriyor. Umarım önümüzdeki yıllarda bu konuda olumlu adımlar atılır"diye konuştu. 

GELECEĞİN SİNEMACILARI
Deneyimlerini geleceğin sinemacı adaylarına aktarmanın oldukça önemli olduğunu da vurgulayan başarılı yönetmen Handan İpekçi, "Kendi birikimlerimi aktarmak, geleceğin sinemacı adaylarının hayata dair beklentilerini ve duruşlarını tespit etmek açısından da oldukça önemli. Gençleri desteklememiz şart" dedi. 



ÜNLÜ YÖNETMENİN KAZANDIĞI ÖDÜLLER 
Yönetmen Handan İpekçi, ilk filmi Babam Askerde (1995) ile 7. Ankara Uluslararası Film Festivali Umut Veren Yeni Yönetmen ve Umut Veren Yeni Senaryo Yazarı Ödülü'nü aldı. İkinci filmi Büyük Adam Küçük Aşk (2001) ile Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Film ve Senaryo Ödülü'nün, 2002 Kahire Uluslararası Film Festivali En İyi Senaryo ve Gümüş Piramit Ödülü'nün, 2002 Köln Akdeniz Film Festivali En İyi Senaryo Ödülü'nün, 2003 Uluslararası İstanbul Film Festivali Halk Ödülü'nün sahibi oldu. Üçüncü filmi olan ve kadına şiddeti ele alan Saklı Yüzler'i 2007 yılında, son filmi Çınar Ağacı'nı ise 2010 yılında çekti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.