Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir protokolü iftarda buluştu

İzmir protokolü iftarda buluştu

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (İESOB) tarafından Buca’da iftar programı düzenlendi. Programa İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile çok sayıda üst düzey bürokrat ile esnaf odası temsilcileri katıldı.

  • Ege Postası
  • 29.05.2017 - 22:19

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) tarafından düzenlenen iftarda İzmir protokolü ile merkezde faaliyet gösteren odaların başkan ve yöneticileri bir araya geldi.

Buca Kaynaklar Birlik Otel'de düzenlenen iftara İzmir Valisi Erol Ayyıldız, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İESOB Onursal Başkanı ve EGEV Başkanı Mehmet Ali Susam, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Geza Dologh, İzmir Milletvekili Musa Çam, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Uslu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ile çok sayıda il müdürü, bürokrat ve sanayi sitelerinin yöneticileri katıldı. Başbakan Binali Yıldırım da telgraf ile esnaf temsilcilerinin ramazan ayını kutladı.

DARGINLIKLARI BİTİRİN

Birlik ve beraberlik vurgusunun işlendiği iftarda konuşan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, esnaf yöneticilerine öğütler verdi. Oda yöneticilerinden ramazan vesilesiyle kırgınlıklarını gidermelerini isteyen Mutlu, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını benimseyin. Dargın olmayın, küsmeyin. Ömür dargın kalacak kadar uzun değildir. Fakire fukaraya, garibe sahip çıkın. Yardım yapın ama kimseye göstermeyin. Yetimin öksüzün başını okşayın, kimse görmesin. İhmal etmeyin. Üyeler sizin varlık sebebinizdir, onlar olmazsa siz siz olmazsanız ben olmam. Ramazanda gidin, destek verin. Yanlarında olun, iri olun, diri olun. Birbirinizin yükünü azaltın. Sevginin saygının olmadığı yerde ot bile bitmez. Kurumlarla iyi geçinin. Kurum yöneticilerini ziyaret edin, birlikte hareket edin. Diyanetin bu yılki teması 'güvenebilir toplum' yaratmaktır. Birbirinize güvenin. Ramazan'ın teması da 'Her canın her canda hakkı vardır.' O yüzden akrabalarınızı, yakınlarınızı ihmal etmeyin. Devletinizin yanında olun. Bu ahilik teşkilatının bize yüklediği misyondur. Ananızı babanızı unutmayın. Ailenizin duası yanınızda olsun. Dua alırsanız paranız bereketlenir" dedi.

Geleceği düşünerek yaşamak gerektiğini belirten Mutlu, "Nereden geldiğimizi unutmayın. Geldiğin yeri unutursan gideceğin yeri de bulamazsın. Empati yapın, karar almadan 'ben olsaydım ne yapardım' demeyi ihmal etmeyin. En büyük sınav nefsi terbiye etmektir. Nefsin terbiyesi için sabredin. Zamanı gelmeden ağaç çiçek açmaz. Sabrın sonu selamettir. Her şeyin zamanını bekleyin. Bu dünya kimseye kalmaz. O yüzden eser bırakın, geride yaptıklarınız ile anılın. Arkanızdan 'iyi adamdı' desinler" diye konuştu.

BİRLİK BERABERLİK MESAJI

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da yaptığı konuşmada ramazan ayına girmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Ramazan ayının yardım duygularını zirveye çıkardığını bildiren Ayyıldız, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Esnaf kesiminin toplumsal yaşamdaki önemine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, "Ramazan ayı kendimizi dinleme, sorgulama 11 ayın hesabını önce kendimize verme, küskünlüklerden arınma, barışma ve birlik beraberlik için çalışma ayıdır. Bizim birlikteliğe ihtiyacımız var. Hep beraber olmalıyız. En büyük görev esnaf teşkilatın. Esnaflar her şeyi bilir. Toplumun harcıdır" diye konuştu.

İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam da "Ramazan ayı vicdanların sorgulandığı, tazelendiği aydır. Sadece sorgulama yetmez. Bütünleşme ve bir araya gelmek gerekir. Ramazan ayında herkesi bir araya gelmeye davet ediyoruz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.