Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9930
%-0.21
Altın 2.325,970
%0.24
Bist-100 9,09
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir şantiyeye döndü

İzmir şantiyeye döndü

İzmir'de, hem insan hem de araç trafiğinin yoğun olduğu kent merkrezi özellikle tramvay çalışmaları nedeniyle şantiyeye döndü. Öte yandan Basmane'de de yolda çökme oldu. Kent merkezinde yürümek bile imkansız

  • Ege Postası
  • 11.08.2017 - 12:29

Kentte bir yandan Konak Tramvayı hattının yapımı diğer yandan alt yapı çalışmaları sürüyor. Kentte işlerine ve iş çıkışı evlerine zamamında gidemeyen, karşıdan karşıya geçiş için kurulan tahta köprülerin, bazı yerlerde de molozların üzerinden geçmek zorunda kalan, değişen otobüs güzerahları ile mağdur olduklarını dile getiren İzmirliler kavurucu yaz sıcaklarında yaşadıkları bu duruma tepki gösteriyor. Çalışmaların yoğun olduğu Alsancak, Çankaya, Konak gibi merkezi yerlerde bu sıkıntılar had sahfaya ulaşıyor.

Vatandaşlar çalışmaların bir an önce tamamlanıp, kentin bu şantiye görüntüsünden kurtulmasını bekliyor. Vatandaşlar, "Nereyeye baksak karşımızda bir iş makinesi ve çalışma görüyoruz" diyor. Yaşanan trafik sıkışıklığından dert yanıyor.

BASMANE'DE YOL ÇÖKTÜ

Kentin dört yanında şantiyeyi andıran görüntüler oluşurken, diğer yanda Basmane semtindeki Oteller Sokağı'nda, üzeri kesme taş döşeli yolda çökme meydana geldi. 

Oteller Sokağı'nda (1296 Sokak) kanalizasyondan kaynaklı su kaçaklarından dolayı tonoz üzerinde bulunan toprak dolgunun yumuşamasıyla yolda çökme oldu. Çökme nedeniyle sokak trafiğe kapatılırken, İZSU ekipleri ise sorunu gidermek ve beton kapakla sağlamlaştırmak için çalışmalara başladı. Çökme sırasında iki metre genişliğinde bir insan boyuna yakın derinlikte çukur oluştuğunu belirten çevredeki esnaf, "Eski kanilazasyon sistemi artık yükü kaldırmıyor. Semtimizde zaman zaman bir aracın bile içine düşübileceği derinlikte çökmeler yaşanıyor. Zaten haftalar önce yolda  çökme belirtileri başlamış biz gelip yapılması için yetkililere haber vermiştik" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.