Dolar 32,5493
%0.01
Euro 34,8483
%-0.05
Altın 2.428,630
%-0.06
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir şehitlerine veda!

İzmir şehitlerine veda!

İzmir Adliye Sarayı önünde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen ve büyük bir faciayı önleyen kahraman polis memuru Fethi Sekin Elazığ'da aynı saldırıda şehit düşen mübaşir Musa Can İzmir'de son yolculuklarına uğurlandı. Gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandılar

  • Ege Postası
  • 07.01.2017 - 14:03

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Adliye Sarayı'na düzenlenen hain saldırıda şehit düşen polis Fethi Sekin Elazığ'da, adliye çalışanı Musa Can da İzmir'de son yolculuklarına uğurlandı.

İzmir Adliyesi önünde teröristlerin bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği terör saldırısında, uzun namlulu silahlarla ateş eden teröristlerden birini tabancasıyla öldürüp, son mermisine kadar çatışan ve daha sonra şehit düşen trafik polisi Fethi Sekin bugün son yolculuğuna uğurlandı. Fırat Üniversitesi Hastanesi Morgu'ndan alınan şehidin naaşı Türk bayraklarıyla süslenen merkez Olgunlar Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan baba evine getirildi.

Şehidi, baba evinde yakınları, komşuları ve büyük bir kalabalık karşıladı. Burada dualar edilip helallik alındı. Dualar edilmesinin ardından kahraman şehit Fethi Sekin'in ablası ağıtlar yaktı. Şehit ablası' Yiğidim bize hakkını helal et, anamın 3 yiğidi daha var' dedi.

Annesi 2 ay önce vefat eden ve ameliyat geçirdiği için hastane de bulunan baba Mehmet Zeki Sekin’in evine gelenlerden helallik alınıp dua edilmesinin ardından şehidin naaşı son yolculuğu için Baskil ilçesine götürüldü.

Sekin için Baskil ilçesi Merkez Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene binlerce vatandaş katıldı.Şehidin cenazesi Doğancık köyünde toprağa verildi.

CAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İzmir’de Bayraklı Adliyesi önünde gerçekleştirilen hain terör saldırısında hayatını kaybeden adliye görevlisi (mübaşir) şehit Musa Can,  Uzundere Cemevi önünde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Mübaşir Musa Can için Uzundere Cemevi'nde cenaze töreni düzenledi. Cenaze töreninde İzmir 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görevli şehit mübaşir Can'ın eşi Mecburiye Can, çocukları İzmir Ticaret Lisesi son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Büşra Can, Ankara Ufuk Üniversitesi'nde laborantlık eğitimi alan 21 yaşındaki Emine Can, iki yıl önce evlenen 23 yaşındaki Emrah Can taziyeleri cemevi avlusunda kabul etti. 

Musa Can'ın tabutu cemevine, polis tören mangasının omuzlarında getirildi. Şehit Can'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan çocukları, üzerine kapanıp gözayşı döktü. 

Cenaze törenine şehit Musa Can’ın eşi Mecbure Can, çocukları Emine,  Başak ve Emrah Can,  İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru,  İzmir milletvekilleri Ali Yiğit, Murat Bakan, Mustafa Balbay, Atilla Sertel, Necip Kalkan, adliye çalışanları ve kentin dört bir tarafından gelen İzmirliler katıldı.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ağır gribal enfeksiyon nedeniyle cenaze törenine katılamadı. Başkan Kocaoğlu’nu cenaze töreninde eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Dr. Buğra Gökçe ve belediye bürokratları temsil etti. 

YÜREK YAKAN SÖZLER

Kızı Büşra Can babasının tabutu başında, "Beni uyutmadan uyumazdın. Bak ben uyumuyorum, kalk oradan" dedi. Diğer kızı Emine Can da yakınlarının kendisini tabut başından uzaklaştırmak istemesi üzerine, "Bir daha sarılamayacağım. Bırakın. Koca adamı buraya sığdırdılar" diyerek feryat etti. İki kızı tabutun üzerine kendi montlarını örttü.

Cenaze namazını Uzundere Cemevi dedesi kıldırdı. Cenaze namazının kılınmasının ardından teröre lanet okundu, "Kahrolsun PKK' sesleri yükseldi, birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı. Cenaze namazından sonra şehit Musa Can'ın tabutunu bir süre yakınları omuzlarında taşıdı. Daha sonra polis tören mangası cenazeyi teslim aldı. Cenaze, Uzundere'ki kabristanda toprağa verildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.