Dolar 32,5492
%0.01
Euro 34,8246
%-0.12
Altın 2.439,570
%0.39
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir şehitlerini unutmadı!

İzmir şehitlerini unutmadı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla İzmir'de Adliye Saldırısı'nda hayatını kaybeden kahraman polis Fethi Sekin ve Musa Can'ın isimleri 2 caddeye verildi. Ayrıca Sekin'in adını taşıyan parkın açılışı yapıldı. Kılıçdaroğlu İzmir'e geldi kurdele kesti

  • Ege Postası
  • 04.02.2017 - 11:49

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ - CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'e geldi. İstanbul'dan İzmir'e havayoluyla gelen CHP Lideri'ni Adnan Menderes Havalimanı'nda CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve parti yöneticileri karşıladı.

Kılıçdaroğlu'nu havalimanında karşılayanlar arasından CHP Buca İlçe Gençlik Örgütü de vardı. Gençler ellerinde 'hayır' dövizleri ve "Cumhuriyetin 'hayır'sız evladı olmaz" pankartıyla Kılıçdaroğlu'nu karşıladı. Gençlere CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da eşlik etti. Kılıçdaroğlu, kendisini karşılayan partili gençlere selam verdi.

İzmir Adliyesi önüne bomba yüklü araçla gelen teröristleri önlemek için canını ortaya koyan ve çatışmaya girerek olası bir katliamı önleyen kahraman polis Fethi Sekin ve aynı saldırıda şehit düşen adliye memuru Musa Can unutulmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin Bayraklı’da 40 dönüm alan üzerine kurduğu Şehit Polis Fethi Sekin Parkı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle açılırken, şehit polis Fethi Sekin ve adliye memuru Musa Can’ın isimleri caddeye verildi. Her iki törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ile AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ da katıldı. 

İSİMLERİ CADDEYE VERİLDİ

Park açılışından önce, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda, Bayraklı Adliyesi’nin bulunduğu İslam Kerimov Caddesi’ne “Şehit Polis Fethi Sekin”, Şehit Polis Fethi Sekin Caddesi’nin güneyinde yer alan 1586/1 Sokak’a da yine aynı saldırıda şehit olan “Şehit Musa Can”ın isimlerinin verildiği caddelerin tabelaları çakıldı.

Kılıçdaroğlu'nun kentteki ikinci durağı şehit polis Sekin'in adının verildiği İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’da 40 dönüm alan üzerinde kurduğu parkın açılışı oldu.

KOCAOĞLU: UNUTTURMAYACAĞIZ!

Adliye şehitlerini anan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bugün herhangi bir bina açılışı ya da tören değil. Bu farklı bir şey. 13 senedir belediye başkanlığımda bunu ilk kez yaşıyorum bu bir anma, bu bir saygı. Bu vatanı vatan yapan, bu milleti bağımsız yaşatan tüm şehitlerimize, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, teröre karşı mücadele eden, vatanımızı, milletimizi, bağımsızlığımızı koruyan tüm şehitlerimize karşı, bu ülkede demokrasinin, cumhuriyetin yaşaması için, tüm şehitlerimizi anmak için, onların aziz hatırası önünde saygı duyma günüdür. Biz onların anılarını, hatıralarını unutturtmamak zorundayız. Ve Unutturmayacağız…. Bu parkta ve Adliye önündeki caddede şehitlerimizin ismi ilelebet yaşayacak. İzmir barışın, özgürlüğün, kardeşliğin kenti… Ülkede birlik beraberlik için, barış gelmesi için tüm İzmirliler elinden gelen desteği vermiştir, bugün vermiştir, yarın da verecektir... İzmir her zaman hazırdır… Kahraman polisimiz İzmirlilerin gönlünde ilelebet yaşayacaktır. Hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.     

BABA SEKİN: BİR FETHİ SEKİN ÖLÜR, BİN FETHİ SEKİN DOĞAR

Törende söz alarak İzmirlilere seslenen Şehit Fethi Zekin’in babası Zeki Sekin, “Fethi’m o güzel gözlerini dünyaya açtığında ben Ankara’da resmi görevdeydim. Şehit olduğunda Aydın’da ameliyattan yeni çıkmıştım. Cenazesine katılamadım. İzmir şehidine sahip çıktı. Elazığ şehidine sahip çıktı. Türkiye şehidine sahip çıktı. Allah herkesten razı olsun. Ben de o yağmurda ıslanıp tabutunu taşımak isterdim. Oğlumun bedeni şu an burada değil ama İzmir’in dağlarında her çiçek açtığında onun kokusunu duyacağım. Rahat uyu Türkiye’m. Şehitler ölmez, vatan bölünmez… Bir Fethi Sekin ölür, bin Fethi Sekin doğar… Birlik beraberliğimiz korudukça hiç kimse vatanımızı bölemez, bizi parçalayamaz” diye konuştu. Zeki Senin, son olarak oğlunun adının Adliye Binası’na verilmesini istedi. 

AŞKIN: TÜRKİYE'NİN KALBİNDE BÜYÜK YER ETTİ

İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, “Toprakları ancak o toprakların kahraman evlatları vatan yapabilir. Bu Anadolu topraklarında yüzyıllardır böyle oldu. Bundan sonra da öyle devam edecek. 5 Ocak günü kahraman Fethi Sekin çok büyük bir ders verdi. Arkadaşlarıyla birlikte bir an bile tereddüt etmeden mücadele etti. Bütün İzmir’in, bütün Türkiye’nin kalbinde çok büyük bir yer etti. Eğer bugün bu kentte huzur ile yaşıyorsak onun ve arkadaşlarının sayesindedir… Ona sahip çıkan tüm İzmirlilere teşekkür ediyorum. Emniyet teşkilatı Türkiye Cumhuriyeti’nin bağrından çıkmış bir teşkilattır bu ülkeyi bölmek isteyen tüm alçakların karşısında durmaktadır. Hiç kimse endişe etmesin. Biz kanımızın son damlasına kadar bu millete devlete sahip çıkmak için mücadele edeceğiz” dedi ve Şehit Polis Fethi Sekin’in adının adliye binasında yaşatılması için çalışmaların sürdüğünü aktardı. Aşkın, son olarak Büyükşehir Belediyesi’ne çabalarından ötürü teşekkür ederek, Mustafa Kemal Atatürk ve tüm vatan şehitlerini andı.

İZMİR MARŞI SÖYLENDİ

Parkın açılış törenine katılan Kemal Kılıçdaroğlu, İzmirli vatandaşlar tarafından İzmir marşı eşliğinde ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla karşılandı.

KILIÇDAROĞLU: GÖĞSÜMÜZÜ SİPER ETMEYE HIAZIRIZ!

Yaklaşık bir ay önce gerçekleşen saldırıyı kınayan ve şehitleri anan Kılıçdaroğlu, “Teröristler hep yılgınlık yaratır, bıktırırız ve istediklerimizi kabul ettiririz diye düşünürler… Ama o hainler şunu bilmiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti sıradan bir devlet değildir. Bu ülkeyi kuranlar canlarını vermeyi göze aldılar. Bu ülkenin sınırında binlerce şehidin kanı var. Bu ülkenin sınırı cetvelle, pergelle çizilmedi. Şiddet kimden gelirse gelsin, hepsinsin önünde göğsümüzü siper etmeye hazırız. Bu ülke için bu mücadeleyi yapacağız. Bu bizim ortak görevimizdir” dedi.

TERÖRE KARŞI HEP BİRLİKTE DİK DURACAĞIZ

Elazığ doğumlu Fethi Sekin’in memleketinde liseye gittiğini hatırlatarak sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, “Fethi Sekin Elazığlıdır, ben de Elazığ Ticaret Lisesi’nin ilk mezunuyum. Yıllarım Elazığ’da geçti. Gakkoş sözcüğünü ilk orada duydum, sevdiklerine ‘gakkoş’ diye hitap eder. Fethi Sekin Türkiye’nin gakkoşudur, bütün Türkiye’nin gönlünü titretti. O mücadeleyi yapmasaydı çok daha acı olaylarla karşılaşacaktır. Çok büyük olayları engelledi. Her iki şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onlar bu ülkenin gönlünde. Polislerimizle zaman zaman kavga ederiz. Ama polislerimiz 24 saat görev başındadır. Biz evde uyuruz ama onlar görev yapar. Kimimizin dayısı, amcası, babası, komşusudur. Onlar bu milletin bir parçası. Polise, askere sıkılan her kurşun, millete sıkılan kurşundur. Her birimizin yakınında bir polis vardır. Çok zor şartlarda görev yaptıklarını biliyorum. Onların haklarını tam ödüyor muyu? Emin olun ödeyemiyoruz. Ama ödememiz gerekir. Askerlerimiz eksi 35 derecede nöbet tutuyorlar. Biz sokaklarda rahatça yürüyebilelim diye mücadele veriyorlar. Asker ve polis herkese şükran borçluyuz.  Bu parkta onların ismini sonsuza dek yaşatacağız. Onları asla unutmayalım. Şehitlerimize gereken değeri yeterince vermiyoruz. Şehitlerimiz yakınlarını, gazilerimizi kucaklayalım. Eğer bugün burada rahatça konuşabiliyorsak, onlara minnet borçluyuz. Teröre karşı hep birlikte dik durmasını bileceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu açılışı gerçekleşen parka ve caddelere şehitlerin ismini veren Büyükşehir Belediyesi ve Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerini sundu. 

40 DÖNÜMLÜK PARKA ADI VERİLDİ

İzmir Adliyesi önüne bomba yüklü araçla gelen teröristleri önlemek için canını ortaya koyan ve çatışmaya girerek olası bir katliamı önleyen kahraman polis Fethi Sekin ve aynı saldırıda şehit düşen adliye memuru Musa Can unutulmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’da 40 dönüm alan üzerine kurduğu Şehit Polis Fethi Sekin Parkı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle açılırken, şehit polis Fethi Sekin ve aynı hain saldırıda şehit olan adliye memuru Musa Can’ın isimlerinin verildiği caddelerin tabelaları da çakıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda, Bayraklı Adliyesi’nin bulunduğu İslam Kerimov Caddesi’ne “Şehit Polis Fethi Sekin”, Şehit Polis Fethi Sekin Caddesi’nin güneyinde yer alan 1586/1 Sokak’a da yine aynı saldırıda şehit olan “Şehit Musa Can” adı verildi. İsim koyma törenleri, park açılışından önce gerçekleştirildi. Şehit Polis Fethi Sekin Caddesi’nin devamı olan 288/2 Sokak ise “İslam Kerimov Caddesi” olarak adlandırılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gösterdiği kahramanlıkla olası bir katliamı önleyen Fethi Sekin'in anısına, şehit düştüğü İzmir Adliyesi önüne bir de heykelini dikecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla ulusal düzeyde bir heykel yarışması düzenliyor.

ŞEHİT ADLİYE ÇALIŞANININ AİLESİNE ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'deki adliye saldırısında şehit düşen adliye memuru Musa Can’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şehit Polis Fethi Sekin Parkının açılışını gerçekleştirdikten sonra şehit Musa Can'ın Eskiizmir semtindeki evini ziyaret etti.  Şehidin ailesine başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sırasında, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve bazı milletvekilleri de hazır bulundu.

Aileye taziyelerini sunan, dua eden Kılıçdaroğlu, ardından Adnan Menderes Havalimanı'ndan Ankara'ya gitti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.