Dolar 32,5352
%-0.04
Euro 34,8085
%-0.16
Altın 2.440,100
%0.41
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Ticaret Odası karıştı

İzmir Ticaret Odası karıştı

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu, 5 Ekim’de genel kurul kararı aldı. Kasımın ilk haftası yapılması öngörülen genel kurulun bir ay önceye çekilmesinin, yönetim kurulunda sert tartışmalara yol açtığı belirtildi. İzmir Ticaret Odası karıştı

  • Ege Postası
  • 12.09.2017 - 18:09

EGEPOSTASI – İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu, 5 Ekim 2017 için genel kurul kararı aldı. Yönetim kurulu toplantısında, “Baskın seçim” tartışmaları yaşandı.

Oda yönetim kurulu, bugün akşam saatlerinde toplandı. Edinilen bilgilere göre, daha önce, Kasımın ilk haftası yapılması planlanan seçimin 5 Ekim’de yapılması kararlaştırıldı. Oda Başkanı Ekrem Demirtaş’ın önerisi, bir grubun tepkisine rağmen, oy çokluğuyla kabul edildi.  On binlerce üyesi olan odanın, bir ay önceden seçime gitmesine karar verilmesine tepki gösteren bazı yönetim kurulu üyeleri, “Baskın seçim” yakıştırması yaptı, “Yangından mal kaçırır gibi” benzetmelerinde bulundu, bu itirazlar, toplantının tansiyonunu yükseltti.

Kararın şok etkisi yaptığını belirten bazı yönetim kurulu üyeleri, “Her seçimde iki, üç liste çıkar, yanyana ya da ayrı ayrı yarışa girer. Bu seçim öncesi ise yaklaşık üç dört aydır yapılan görüşmelerde, birlik, beraberlik görüşü hakimdi, ticaret dünyası bölünmesin deniyordu. Birden erken seçim kararı alınması, birliktelik, uzlaşı düşüncelerini de havada bıraktı” dedi. 

DEMİRTAŞ: ÜYELERDEN TALEP GELDİ

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, üyelerden gelen talebi yönetim kurulunda değerlendirdiklerini ve 5 Ekim Perşembe günü için seçim kararı aldıklarını açıkladı. İTO'da 25 yıldır başkanlık yapan Demirtaş'a, Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem'in rakip olması bekleniyor. İTO'nun yaklaşık 55 bin üyesinin oy kullanacağı seçim Gaziemir Fuar İzmir'de yapılacak. Üyeler önce meslek komitesi üyelerini seçecek ardından meslek komitesi içinden meclis üyeleri belirlenecek, meclis üyeleri yönetim kurulu başkanını, yönetim kurulunu, meclis başkanını, meclis başkanlık divanını seçecek.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.