Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir turizmin sorunları tartışıldı

İzmir turizmin sorunları tartışıldı

İzmir Kenti Turizmi, Tanıtımı ve Pazarlaması Zirvesi, “İzmir Kent Zirveleri” adıyla İzmir Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 22.04.2017 - 11:14

İzmir’i Sevenler Platformu tarafından düzenlenen konferansta ilk oturumun başkanlığını Ege Turizm Derneği Başkanı Prof.Dr. Alp Timur yaptı. Konferansa Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr.Ebru Günlü, Tarihi Kemeraltı Çarşısı Tanıtma Grubu Başkanı Uğur Yüce, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam ve ETİK Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Ardil konuşmacı olarak katıldı.

Oturum öncesi açılış konuşmasını yapan İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, kentin tanıtımı için ulusalar arası etkinlikler yapılmasını ve yurt dışından katılımcıların İzmir'e gelmesinin sağlanması gerektiğini söyledi. Ardından “İzmir Kent Turizmi ve Tanıtımı” adı altında yapılan konferansta ilk konuşma Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından gerçekleşti. Turizm konusunda yaşanan sıkıntıları dile getiren Başkan Soyer; “Tamamen bizi yönetenlerin siyasi tercihleri nedeniyle sektör can çekişiyor. Tarihinde görülmediği kadar büyük bir kriz yaşıyor. Peki, ne yapmalıyı? Bence İzmir kendi öz kaynaklarına güvenerek ve onları ortaya çıkartarak bu krizi aşabilir” dedi.

Daha sonra söz alan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise Bergama’nın bölge turizmi için potansiyelini anlattı. Başkan Gönenç; “Bergama sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli antik kentlerinden birisi. Üzerinde 2 bin 500 yıldır kesintisiz yaşamın sürdüğü ve 2014 yılında UNESCO tarafından tüm dünyanın 999’uncu ve Türkiye’nin 13’üncü dünya miras alanı olarak tescillendi” dedi. Başkan Gönenç turizm konusunda yerel yönetimlerin daha fazla desteklenmesi, ilgili yasa ve yönetmeliklerin buna göre düzenlenmesi ve finans olanaklarının da buna göre yaratılması gerektiğini söyledi. Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı ise; “Turizmde bir marka olacaksak, Turizmin altyapısını çok sağlam bir şekilde kurmak zorundayız” dedi. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise; “Her şeyden bahsediyoruz ama turizm yasasından bahsetmiyoruz. Termalden bahsediyoruz ama termal yasasından bahsetmiyoruz. Turizm sektör çalışanlarının haklarından konuşmuyoruz. Bütün bunları konuşmamız gerekir” dedi.

 

Konferans sonunda İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu tüm konuşmacılara katılım belgesi verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.