Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0684
%-0.15
Altın 2.309,700
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli emeklilerden yeni sendikal örgütlenme

İzmirli emeklilerden yeni sendikal örgütlenme

Demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz diyerek yola çıkan İzmirli emekliler yeni bir sendikal örgütlenmenin startını verdi. 24 ayrı şubeyle faaliyete başlayan Tüm Emekliler Sendikası, Konak Şubesi'nin açılış töreninde buluştu. 24 ayrı şubeyle faaliyete başladı

  • Ege Postası
  • 22.04.2017 - 13:37

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kurdukları yeni sendikayla önderliğinde emeklilerin İzmir'deki gerçek sesi olmayı hedefleyen binlerce emekli vatandaş düzenledikleri açılış töreninde bir araya geldi.

Tüm Emeklikler Sendikası Konak Şubesi düzenlenen törenle kapılarını açtı. 2 ay önce kurulan ve binlerce üyenin katılımıyla güçlenen sendikanın Konak Şubesi açılışına akın eden emekli vatandaşlar yeni bir örgütlenmenin de startını verdi.

30 bin üyeyi hedefleyen sendikanın Konak'ta gerçekleşen şube açılışına Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Salman Hürkardeş ve Genel Merkez Yönetimi'nin yanı sıra, Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz ve yönetim kadrosu ile sendikanın Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz bölgelerinden gelen çeşitli şubelerin başkanları, yöneticileri, çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi parti üyeleriyle yüzlerce emekli katılım gösterdi.

"MÜCADELE DAHA YENİ BAŞLIYOR"

Açılış töreninde üyelerine seslenen Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Salman Hürkardeş, iki ayda Türkiye çapında 24 ay ayrı şubenin faaliyete başlattıklarını söyledi ve "Demokrasi mücadelesine devam etmek için, torunlarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak için, bağımsız bir Türkiye için kavgamız devam ediyor. Amacımız 13 milyon emeklinin sesi olmak ve tüm ülkeye ulaşabilmek. Demokratik bir Türkiye için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Emekliler olarak tek adam diktatörlüğüne karşı, yürütmenin, yargının, parlamentonun feshine karşı, tek adama bağımlılık karşısında tüm Türkiye'de ayakta olduk. Mücadele daha yeni başlıyor. Örgütlenmemiz gelişerek devam edecektir" dedi.

YILMAZ: YARINDAN TEZİ YOK, MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Karşılaştıkları tüm imkansızlıklara karşın mücadele ederek yeniden örgütlendiklerini aktaran Tüm Emekliler Sendikası Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz, "Emeklilerin koşulları ortada, mücadelemiz belli. Faaliyetlerimizi bundan sonra burada kaldığı yerden devam edecek. İzmir'de emekliler sendikası olarak bir simge olmuştuk. Emekli sorunları, ülke sorunlarıyla ilgili değerli katkılarınızla yaptığımız etkinliklerle her zaman gösterdik. Ancak ufak bir ara vermişiz imajı yaratıldı. Yarından tezi yok, yine alanlardayız, yine omuz omuza mücadele edeceğiz. Kararlıyız. Emeklilerin sorunlarını tekrar dile getireceğiz" dedi.

YENİ YÖNETİMDE KİMLER VAR'

İzmir'de açılan ilk şube olma özelliğine sahip sendikanın Konak Şubesi yönetimine İbrahim Yılmaz önderlik ederken, a takımında Ramazan Tekin, Ayşe Ekşioğlu, Sevda Bucak, İsmigül Eroğlu, Hüsne Tercan yer alıyor. Genel başkanlığa Salman Hürkardeş'in seçildiği Tüm Emekliler Sendikası genel merkez yönetiminde ise şu isimler yer alıyor: Hüseyin Gül, Emel Aybe, Hüseyin Demirten, Ali Sürücü, Vedat Şerifoğlu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.