Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli heykeltıraşlardan mozaik anıt

İzmirli heykeltıraşlardan mozaik anıt

Uluslararası bir sanat çalıştayında tanışan İzmirli heykeltıraşlar Fergül Yücel, Aysun Yenice ve Dilek Türk, savaşa, hayatların parçalanmasına ve önyargılara mozaik sanatıyla tepki koymak için "Art Niyetli Kadınlar" adıyla biraraya geldi.

  • Ege Postası
  • 20.09.2016 - 08:54

Art Niyetli Kadınlar, Gaziantep'ten Zeugma Mozaik Müzesi'nden yola çıktı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kucağında fıstık taşıyan çocuk' heykelini tanıtacağı 24 Eylül günü, kadınların yaptığı ve adına "Barış Yolu" dedikleri, 2 metre yüksekliğinde, üzerinde küre bulunan mozaik heykelinin de açılışı yapılacak. 

Savaşa renkli taşlarla tepki gösteren ve farklılıkların zenginliğini renkli taşlarla ortaya koyan heykeltıraş üç kadın, Gaziantep'de "Barış Yolu" anıtının yapımına başladı. Zeugma mozaiklerinin simgesi haline gelen "Çingene kızı" mozaiği ile bilinen Gaziantep'te çalışmaya başlayan Art Niyetli Kadınlar, anıtı parçadan bütüne tamamlayacak. 2 metre yüksekliğindeki anıtın iskeleti gazbetondan olacak, üzeri renkli taşlarla hazırlanmış motiflerle süslenecek. Anıtın tepesine cam küre yerleştirilecek. Küre de mozaik taşlarla kaplanacak. Heykel, 24 Eylül'de Fıstık Parkı'nda açılacak. Aynı gün Zeugma Müzesi'nde 30 yıl önce Gaziantep'te müze olmadığı için Adana'ya gönderilen 'Kucağında fıstık taşıyan çocuk' heykelinin de yerli ve yabancı gazetecilere tanıtımı yapılacak. Anıta yerleştirilecek mozaiklerin yapımına başlayan Art Niyetli Kadınlardan'dan Heykeltıraş Fergül Yücel, "Mozaik sanatsal üretimlerinin kent yaşamının çeşitli alanlarında kullanımını teşvik etmek, mozaik sanatının yeni bir üretim alanı olarak ekonomik hayatta kadın istihdamını sağlamak amacıyla yola çıktık. Türkiye'yi gezeceğiz. Mozaik sanatını müzelerden ve kapalı kapılar ardından kurtararak sanatın erişilebilir ve uygulanabilir algısını pekiştirmek istiyoruz" dedi. (DHA)


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.