Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli iş adamlarına Rusya daveti

İzmirli iş adamlarına Rusya daveti

İzmir Ticaret Odası'nın ocak ayı meclis toplantısına konuk olan Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Temsilcisi Aydar Gaşigullin iki ülke arasındaki ilişkilerin son zamanlarda yükseldiğine dikkat çekti ve İzmirli işadamlarını Rusya'ya davet etti.

  • Ege Postası
  • 25.01.2017 - 18:51

Ticaret Odası'nı ziyaret eden Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Temsilcisi Aydar Gaşigullin, ülkesinin Türkiye'ye uyguladığı yaş sebze ve konfeksiyon kısıtlamalarıyla ilgili komisyonların çalışmalarının sürdüğünü, konunun, mart ayında Antalya'da düzenlenecek Tarım Forumu'nda bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Başkanı Putin tarafından da görüşüleceğini söyledi.

İzmir Ticaret Odası'nın ocak ayı meclis toplantısına konuk olan Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Temsilcisi Aydar Gaşigullin, Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı bazı kısıtlamaların kaldırıldığını, yaş sebze ve konfeksiyon konusunda da komisyonların çalışmasının sürdüğünü aktardı. Türkiye'ye gelen Rusya Tarım Bakanlığı yetkililerin de incelemeler yapıp rapor hazırladığını aktaran Gaşigullin, "Bilindiği üzere Antalya'da Mart ayında bir tarım forumu yapılması planlanıyor. Bu kısıtlamalar konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında doğrudan görüşülecek. Zaten bu konular halen iki ülkenin başbakanları ve bakanları arasında görüşülüyor. Yakın zamanda bu konu çözülecek" diye konuştu. Türkiye'nin de Rusya'ya karşı antidamping soruşturmaları olduğunu hatırlatan Gaşigullin, "Tabii ki aramızdaki ticaret çok olunca sorunlar da oluyor. Ama tüm bu sorunların yakın zamanlarda çözüleceğini söyleyebilirim" dedi.

İŞADAMLARINA TİCARET ODASI ÜZERİNDEN VİZE

Vize kolaylığı konusunda da çalışmaların devam ettiğini aktaran Gaşigullin, "Özellikle işadamlarına yönelik kolaylaştırıcı prosedürler oluşturulacak. Ticaret odaları üzerinden bu prosedürlerin gerçekleştirilmesi üzerinde çalışılıyor. Yakın zamanda bu konuda da adımlar atılacaktır" diye konuştu.

'İZMİRLİ İŞ ADAMLARINI RUSYAYA DAVET EDİYORUZ'

İki ülke arasındaki ilişkilerin son zamanlarda yükseldiğine dikkat çeken Gaşigullin, "Turizm konusunda özellikle spor turizmi, festivaller, eğitim turizmi gibi konuları da ilişkileri geliştirmek istiyoruz. Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ), İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri A.Ş. (İZFAŞ) ile ticari işbirliklerimizi de geliştireceğiz. Tarım, kozmetik, otomotiv yan sanayi, tekstil, deri gibi sektörlerdeki İzmirli işadamlarını Rusya'ya davet ediyoruz. Diğer yandan uçak seferlerinin arttırılmasını umuyoruz" dedi. 

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ise ağustos ayında düzenlenecek olan İzmir Enternasyon Fuarı'na Rusya'nın onur konuğu olması için çalışma başlattıklarını vurguladı. Konuşmaların ardından Başkan Demirtaş, Gaşigullin'e günün anısına hediye verdi.

GAŞİGULLİN: SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILDI

İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı'na konuk olan Rusya Federasyonu'nun Türkiye Ticaret Temsilcisi Aydar Gaşigullin, Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı yaş meyve ve sebze ihracatı kısıtlaması konusunda sözlerinin yanlış anlaşıldığını açıkladı. 

İzmir Ticaret Odası'nın bugün gerçekleştirilen Ocak ayı meclis toplantısına konuk olan ve meclis üyelerine hitap eden Gaşigullin, Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı yaş meyve ve sebze ihracatı kısıtlamasını ne zaman kaldıracağı ile ilgili soruya yanıt verdi. Ancak soru üzerine yaptığı konuşmanın yanlış anlaşıldığını söyleyen Aydar Gaşigullin, "Yaptığım konuşmada, kısıtlamaların çözümü için iki tarafın da çalışmalarına devam ettiğini söyledim. Ancak İzmir Ticaret Odası'nda yaptığım konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vladimir Putin'in Antalya'da Mart ayında yapılması planlanan görüşmede bir araya geleceği bahsi, benden kaynaklanan bir yanlış anlaşılmadır. Her iki ülke de Mart ayında Antalya'da gerçekleştirilecek tarım forumu için hazırlıklarını sürdürmektedir. Putin ve Erdoğan'ın bu forumda bir araya gelmesi söz konusu değildir" diye konuştu.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.