Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli işadamlarından ortak görüş

İzmirli işadamlarından ortak görüş

İzmir İktisat Kongresi'ne katılan İzmirli işadamlarının ortak görüşü: “Yerli malı, ekonomiyi güçlendirir, istihdamı artırır”

  • Ege Postası
  • 18.02.2017 - 09:28

İzmir İktisat Kongresi'nin 94'üncü yıldönümü onuruna düzenlenen “Yerli Malı” temalı sempozyumda, yerli malı tüketiminin ekonomiyi güçlendireceği ve istihdamı da artıracağı üzerinde duruldu.

İzmir Ticaret Borsasında sempozyumu düzenleyen Hisdaş Halkla İlişkiler Firması yöneticisi Cevat Maruflu, 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün çağrısıyla İzmirde gerçekleşen İzmir İktisat Kongresi'nin, Türkiye'nin ekonomik ve iktisadi yol haritasının belirlendiği önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Gün boyu devam eden kongrede İzmir'in önde gelen iş dünyası temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve akademisyenler de gerçekleştirdikleri sunumlarla bilgi paylaşımında bulundu.

Programın öğleden sonraki oturumunda hazır bulunan, Ege Otomotiv Derneği Başkanı Mustafa İduğ, Elektral Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdem Dinçsoy, Mateks Yönetim Kurulu Başkanı Türkmen Türkmenoğlu, Türkonfed Yönetim Kurulu Üyesi Temel Aycan Şen ve Funika Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Civan Sözkesen, yerli malı kullanımının önemini içeren deneyimlerini ve önemli anekdotları anlattı.

İZMİR YERLİ OTOMOTİV ÜSSÜ OLSUN

Ege Otomotiv Derneği Başkanı Mustafa İduğ, İzmir'in gerek insan kaynağı gerekse de ürün tedariği konusunda yerli otomotiv üretimi için önemli bir potansiyel taşıdığını söyledi.

Türkiye'de kullanılan her 100 araçtan 75'inin ithal olduğunu ve bu duruma bir dur demenin zamanın geldiğini vurgulayan İduğ, İzmirde özelikle ticari araç üretimi yapılabileceğini, bunun da hem yerel üretimi hem de istihdamı ciddi oranda artıracağını dile getirdi.

YENİ İSTİHDAM İÇİN YERLİ MALI KULLANIMI ARTIRILMALI

Türk malı ürünlerin kullanımının ekonomiye ciddi katkıları bulunduğunu kaydeden Temel Aycan Şen ise, Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltmak ve katmadeğerin de ülkemizde kalması için yerli malı kullanımının artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Temel Aycan Şen, devletin gelirinin dışa gitmemesiyle birlikte yeni yatırımların da artacağını ve işsizliğin buna paralel olarak azalacağını vurguladı.

YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRÜNLER İHRAÇ ETMELİYİZ

Elektral Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdem Dinçsoy da, gelişen teknolojiyle birlikte internet üzerinden herhangi bir ürünü satın alabildiğimizi ve çağın koşullarına uygun olarak teknolojiyi daha etkin bir şekilde kullanmak gerektiğini dile getirdi.

Yurtdışından alınan 7 bin dolarlık bir malzemenin ülkemizdeki 1 kişiyi işsiz bıraktığını ifade eden Dinçsoy, ülkemizde katma değeri yüksek ve teknoloji kullanılarak üretilen ürünlerle ekonomik kalkınmanın gerçekleşmesinin mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.