Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli öğrencilere kötü muamele

İzmirli öğrencilere kötü muamele

İzmir'den Sırbistan'ın Başkenti  Belgrad'a Erasmus Plus Avrupa Birliği Projesi kapsamında giden Türk gençlere havaalanında kötü muamele yapıldı. Öğrencilerin valizlerinin kontrolünün hasar verilerek yapıldığı, öğrencilere ise kötü davranışta bulunulduğu iddia edildi.  İzmirli öğrencilere Belgrad'da kötü muamele

  • Ege Postası
  • 07.08.2017 - 12:36

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI Önceki gün İzmir'den İstanbul'a oradan da Sırbistan'a hareket eden bir grup genç AB projesi kapsamında Belgrad Nikola Tesla Havalimanı'ndan ülkeye giriş yaptı. Gençler ilk şoku "Türkler kenara ayrılsın" anonsu ve pasaport ile bagaj kontrolü sonrası yaşadı.

Kenara ayrılan Türk öğrencilere sert davranan Sırp polisi pasaportları yüzlerine çarptı. Bagajlarının yırtılarak kontrol edildiğini gören gençler konuyla ilgili polis ekipleriplerinden çekindikleri için tepki veremediklerini ifade etti. İlk anda gençlerin kalacak yer sorununa ise Sırp yetkililer ve Sırp vatandaşları destek olmadı. Öğrenciler Sırp vatandaşlarının Müslüman ve Türk olduklarını öğrenmelerinin ardından kendileriyle dalga geçerek ters yönleri işaret ettiğini ve yanlış yönlendirdiğini iddia etti.

Türk öğrencilere bir Sırp vatandaşının gece yarısı kalacak yer bularak destek olduğu belirtilerek "Sırp polisi pasaportlarımızı yüzümüze attı. İstenmediğimizi hissettik. Uçaktan indiğimiz andan itibaren gördüğümüz muamele insanlık dışıydı. Buraya AB Projesi ile ayrımcılık üzerine konuşmaya gelmiştik. Ama ayrımcılığın en kötüsüyle karşılaştık" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.