Dolar 32,5722
%0.1
Euro 34,9600
%0.38
Altın 2.422,280
%-0.04
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli sanayicilere yatırım daveti

İzmirli sanayicilere yatırım daveti

Kalkınma Bakanlığı'nın Yatırım Destek programı kapsamında oluşturulan Cazibe Merkezleri Programı İzmir'de tanıtıldı. Toplantıda bakanlık yetkilileri yatırımcılara az gelişmiş 23 ilde yapılacak yatırımlara verilecek destekler hakkında bilgiler verdi.

  • Ege Postası
  • 13.02.2017 - 12:31

Kalkınma Bakanlığı tarafından Az Gelişmiş Bölgeler İçin Yatırım Destek Programı, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen toplantıyla İzmirli yatırımcılara tanıtıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan EBSO Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, programda sadece yeni yatırımlara değil, yarım kalmış yatırımlarını yeniden ekonomiye kazandırmak isteyen ya da yatırımını büyütmek isteyen yatırımcılara da destek sağlanmasının önemli olduğunu belirtti. Özellikle  küçük orta ölçekli işletmelerin de yatırım yapmasının veya yatırımlarını büyütmesinin desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Gökçüoğlu, şunları söyledi: 

"Bunu gören ve proaktif davranan Hükümet, geçen seneden bu yana çok ciddi hamlelerle, yatırımcıların iştahını kabartacak destekler sunmaktadır.  Aralık ayında açıkladığı ve 2017 yılından itibaren geçerli olmak üzere yatırım, ihracat, istihdam anlamında üreticiyi destekleyen önemli kararlar alınmıştır. Son hamle de kalkınmakta olan öncelikli illerimiz için hazırlanan bu programdır. Aslında bu program bir taşla iki kuş vurmaktadır.  Yatırım yapmayı düşünen yatırımcılar için cazip imkanlar sunarken, bölgenin toplumsal, ekonomik ve sosyolojik anlamda yeniden canlanması için de bir fırsat yaratmaktadır. Kalkınmakta öncelikli olarak belirlenen 23 ilin gelişmesi, kalkınması ülkemizde yaşanan toplumsal sorunların da çözümüne hizmet edecektir" dedi.

Program hakkında bilgiler veren Kalkınma Bakanlığı temsilcisi Erdem Kazaz, programın az gelişmiş 23 ili kapsadığını belirtti.  Programın üretim ve istihdamın arttırılmasını sağlamayı hedeflediğini belirten Kazaz, "Ayrıca bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltarak bölgelerin kendi dinamiklerini  harekete geçirmek amaçlanıyor. Diyarbakır’da Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla başladı. Programın odağında imalat sanayi bulunuyor. 23 il içinde istihdamla ilgili sorunları olan illerimizde yoğunluk kazanıyor ve bu bölgelerde çağrı merkezi yatırımları da teşvik içine alınıyor. Programda yatırımcıya bir yol haritası çizmesine yardımcı oluyoruz. Birbirini tamamlayan destekler sunuyoruz. Program kapsamındaki illere dışarıdan taşınacak yatırımcılara  taşınma desteği de sunuyoruz.  Programda yüksek istihdam, ithal edilen ürünlerin üretilmesi, yerli teçhizat içeren imalatlar, inovatif ürünler öncelikli olacak" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.