Dolar 32,3199
%0.21
Euro 35,0680
%-0.15
Altın 2.309,690
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli ünlü işadamı tekrar gözaltına alındı

İzmirli ünlü işadamı tekrar gözaltına alındı

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen işadamlarından Orkide Yağları'nın sahibi Ahmet Küçükbay serbest kaldı, adliyeden çıkmadan bu kez Gediz Üniversitesi'ne yönelik soruşturmada gözaltına alındı. İzmirli ünlü işadamı

  • Ege Postası
  • 26.08.2016 - 08:27

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 iş adamı ile bir gazeteci, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı Zafer Dur'un savcılık sevk evrakı üzerinden tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderdiği 13 şüpheliden 6'sı, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" ve "örgüte finansal destek sağladıkları" suçundan tutuklandı.  

İŞADAMLARI SERBEST KALDI

Aralarında, Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk'un oğlu Metehan Kavuk ve Karakaş Atlantis Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş'ın da bulunduğu 7 şüpheli ise, yurt dışı yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

KÜÇÜKBAY BAŞKA SORUŞTURMADAN GÖZALTINDA

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, adlı kontrol şartıyla serbest bırakılan Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay'ı, başka bir soruşturma kapsamında adliyeden çıkmadan yeniden gözaltına aldı. Küçükbay, emniyete götürüldü. Küçükbay'ın, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nnın (FETÖ/PDY) darbe girişiminden sonra kanun hükmünde kararname ile kapatılan Gediz Üniversitesi akademisyenlerine ve yöneticilerine yönelik operasyon kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, 35 kişi hakkındagözaltı kararı verilmişti. İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay ile FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk ve oğlu Metehan Kavuk, Karakaş Atlantis Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş ve eski Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan gözaltına alınmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.