Dolar 32,4483
%0.12
Euro 34,5039
%0.03
Altın 2.474,580
%-0.35
Bist-100 9.577,00
%-1.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli vekilden çarpıcı 'Kardak' çıkışı: 'Sizi vururuz!'

İzmirli vekilden çarpıcı 'Kardak' çıkışı: 'Sizi vururuz!'

Kardak krizinin 21. yılı haftasında sıcak gelişmeler yaşanırken, AK Parti İzmir Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu üyesi Hüseyin Kocabıyık'tan sosyal medya aracılığıyla çarpıcı bir çıkış geldi. Kocabıyık, " Bizimle Kardak oyunu oynamayın, sizi vururuz" ifadesini kullandı. İzmirli vekilden çarpıcı 'Kardak' çıkışı:

  • Ege Postası
  • 01.02.2017 - 13:43

EGE POSTASI - Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Yunan Hava Kuvvetleri Komutanı Hristos Hristodulu ile birlikte sabah saatlerinde Kardak kayalıklarının bulunduğu bölge üzerinde uçuş yaptı.

Kardak krizinin 21. yılı nedeniyle yapılan uçuşta, 1996'da hayatını kaybeden 3 Yunan subayı için denize çelenk bırakıldı.

Yunan basını ziyaretin ardından iki Türk savaş uçağının Kardak üzerinde uçuş gerçekleştirdiğini iddia etti.

Yunan Savunma Bakanı Kammenos, bakanlık koltuğuna oturduğu 2015'ten bu yana her yıl bölgeyi ziyaret ediyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının pazar günü Ege'ye açılıp 1996'da Türkiye ile Yunanistan arasında kriz oluşturan Kardak kayalıklarında inceleme yapması iki ülke arasında tansiyonu yükseltmişti.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, AK Parti İzmir Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu üyesi Hüseyin Kocabıyık'tan sosyal medya aracılığıyla çarpıcı bir çıkış geldi. Kocabıyık, Yunanistan’a çok sert tepki gösterdi.

Kocabıyık, Twitter'dan şu ifadeleri kullandı;

"1996 yılında başbakan çiller Kardak da yunan gemilerini batırın talimatını verdi. Dönemin korkak deniz komutanı bu emri yerine getirmedi.

O gün siyasi talimat yerine getirilmediği için Ege'de yunan şımarıklığı devam ediyor. Ama Yunan şunu bilmeli. Türkiye 96 Türkiye'si değil.

Yunanistan'ı uyarıyorum: 1996 da bir korkak amiralin sayesinde kurtuldunuz. Bizimle Kardak oyunu oynamayın, sizi vururuz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.