Dolar 32,5042
%-0.11
Euro 34,9587
%0.37
Altın 2.429,560
%0.26
Bist-100 9.800,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirlilere erken Cumhuriyet dönemi turu

İzmirlilere erken Cumhuriyet dönemi turu

Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Kent Tarihi Birimi tarafından gerçekleştirilen erken Cumhuriyet dönemi mimari eserlerinin tanıtıldığı kültür gezisi ilgi görüyor.

  • Ege Postası
  • 25.05.2017 - 09:22

Borsa binası, Milli Kütüphane, Vakıflar Binası, Eski Osmanlı Bankası şimdiki Garanti Bankası, Opera ve Bale binası tura katılan İzmirlilere tanıtılıyor. İzmir'in tarihinin tanıtılması amacıyla başlatılan kültür turlarında katılanlar erken Cumhuriyet dönemi tarihine yolculuğa çıkıyor. Erken Cumhuriyet dönemi mimarisini izleyen grupları, Konak Belediyesi Kent Tarihi Birimi tarihçileri bilgilendiriyor. Kültür turuna Kemeraltı'nda yapılan kısa gezi ve yemek molasının ardından Konak, Kemeraltı ve çevresinde devam ediliyor. Katılanlar, keyifli geçen tur sayesinde yaşadıkları kentin tarihi değerlerini daha yakından görme fırsatı bulduklarını belirtiyor.

Son olarak düzenlenen tura katılanlar, Konak Belediyesi'nin kendilerine böyle bir fırsat tanımasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yıllardır İzmir'de yaşadıkları halde pek çok tarihi yeri ve yapıyı ilk kez görenler, "İzmir'de yaşadığımız halde işten güçten kenti tanımaya, gezmeye fırsat bulamadık. Şimdi emekliyiz ve bunca yıl sonra ilk defa İzmir'in tarihi değerlerini, kültürünü keşfettik. Bu imkanı bize sunanlara teşekkür ederiz" dedi.

KENTLİLİK BİLİNCİ GELİŞİYOR

Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Kent Tarihi Birimi Yetkilileri, "Biz hemşehrilerimizin yaşadıkları şehri iyi öğrenmelerini, kentlerine sahip çıkmalarını istiyoruz. Bu bilincin oluşturulması için de bu gezileri tertip ediyoruz. Konak İzmir'in en önemli tarihi merkezlerinden birisidir" bilgisini verdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.