Dolar 32,5966
%0.38
Euro 34,7499
%0.05
Altın 2.496,750
%0.49
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Japonya'da korkutan deprem ve tsunami

Japonya'da korkutan deprem ve tsunami

Japonya'da 7.4 büyüklüğündeki deprem bölgede tsunami dalgalarına neden oldu. Depremin ve dalgaların vurduğu bölgenin, Mart 2011'deki tsunami felaketinin yaşandığı ve Fukuşima nükleer santralinin de bulunduğu bölge olması korkuları artırdı.

  • Ege Postası
  • 22.11.2016 - 06:51

 Japon yetkililer, bugünkü depremin, 2011'deki 9 büyüklüğündeki depremin artçısı olduğunu açıkladı.

Japonya Meteoroloji Ajansı, ülkenin kuzeydoğusunda meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin 10 kilometre derinlikte gerçekleştiğini duyurdu. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) ise depremin büyüklüğünü 6.9 olarak açıkladı.

Depremin ardından bölgede tsunami alarmı verildi ve dalgaların 3 metreye kadar yükselebileceğine dair uyarı yapıldı.

İlk tsunami dalgaları depremden yaklaşık bir saat sonra kıyıya vurdu. En yüksek dalgalar ise yaklaşık iki saat sonra Sendai Körfezi'ne ulaştı. Bu tsunami dalgalarının boyunun 1.4 metre olduğu bildirildi.

Bölgede verilen tsunami alarmı daha sonra kaldırıldı.

Büyük bir hasara yol açmayan depremde can kaybı yaşanmadı, en az 12 kişi hafif şekilde yaralandı.

Tsunami dalgaları, Miyagi bölgesindeki Tagajo kentinde bulunan Sunaoşi Nehri'ne böyle ulaştı.

2011'DEKİ DEPREMİN ARTÇISI

Japonya Meteoroloji Ajansı, bugünkü depremin, 2011'deki tsunami felaketine yol açan depremin artçı sarsıntısı olduğunu duyurdu.

Ajans, önümüzdeki birkaç gün içinde büyük bir deprem daha olabileceği yönünde uyarıda bulundu, bölge sakinlerini yaklaşık bir hafta daha temkinli olmaya çağırdı.

Japon televizyonu NTV'ye konuşan Kyoto Üniversitesi'nden sismolog Yasuhiro Umeda, "Artçı sarsıntıar sadece beş yıl değil, 100 yıl bile sürebilir" dedi.

NÜKLEER SANTRALDE SORUN YOK

Japon kabinesinin sözcüsü Yoşihide Suga, düzenlediği basın toplantısında 2011'deki felaketten sonra tüm reaktörleri kapatılan Fukuşima nükleer santralinde deprem nedeniyle herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

Suga, deprem sırasında üçüncü reaktördeki soğutma sisteminin de devre dışı kaldığını, öte yandan bunun herhangi bir hasara yol açmadığını kaydetti.

Japonya'da aynı bölgede 11 Mart 2011'de meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunamide 19 bin kişi yaşamını yitirmiş, felaket Fukuşima santralinde radyoaktif sızıntıya yol açmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.