Dolar 32,5120
%0.19
Euro 34,5656
%0.06
Altın 2.493,510
%0.28
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaan Baysal Bucalıları büyüledi

Kaan Baysal Bucalıları büyüledi

Buca Belediyesi’nin genç yeteneklere tecrübe kazandırmak ve onları sanatseverler ile buluşturmak için her Pazartesi düzenlediği Parlayan Yıldızlar Dizisi’nin bu hafta ki konuğu, genç piyano sanatçısı Kaan Baysal oldu.

  • Ege Postası
  • 27.04.2016 - 09:27

Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde (BBKSM) sahne alan piyanonun küçük prensi Kaan Baysal, performansı ile büyüledi. Scarlatti, Beethoven ve Chopin eserlerini ustalıkla yorumlayan genç yetenek, sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Buca’da Parlayan Yıldızlar Dizisi’nin bu hafta ki konuğu yeteneğiyle klasik müziğin yükselen yıldızları arasında gösterilen Kaan Baysal oldu. 13 yaşında olmasına rağmen performansı ile adını “geleceğin virtüözleri” arasına yazdıran Kaan Baysal, sanatseverlere klasik müzik ziyafeti sundu.

Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’ne akın eden sanatseverler salonu kısa sürede doldururken, genç piyano sanatçısı Baysal, Scarlatti, Beethoven ve Chopin eserlerini ustalıkla yorumladı. Baysal muhteşem performansı ile kendisini izlemeye gelen sanatseverleri büyüledi.

KAAN BAYSAL

2003’te İstanbul’da doğan Kaan Baysal beş yaşında piyano çalmaya başladı. Müziğe ve özellikle piyanoya olan ilgisi ve yeteneği nedeniyle dikkat çeken Baysal, 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Piyano Bölümü seviye giriş sınavı ile bu kurumun İlk devre 1. sınıfına kabul edildi. 5 senedir bu kurumda eğitim gören ve üstün yeteneğiyle göz dolduran Baysal, İstanbul’da çeşitli konser salonlarında, seçilmiş öğrencilerin yer aldığı pek çok konsere katıldı.

Kaan Baysal, 2013’te İstanbul’da düzenlenmiş olan 8. Uluslararası Pera Piyano Yarışması’nda, 12 yaşa kadar olan kategoride ikincilik ödülüne layık görüldü. 2014’te, 42. İstanbul Müzik Festivali tarafından düzenlenen “Festival Genç Solistini Arıyor” projesinin 24 yaş altı piyanistlere açık olan seçmelerinde, en büyüğü 1990 doğumlu olan adaylar arasından seçilen 2003 doğumlu Kaan Baysal, sadece bu seçmelerin değil, tüm festival tarihinin en “Genç Solisti” oldu. İstanbul Müzik Festivali'nin Genç Solisti Kaan Baysal, 7 Haziran 2014'te, İş Sanat'ta, şef Hakan Şensoy yönetimindeki Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası ile Haydn Re Major Piyano Konçertosunu (Hob No. XVIII:11) seslendirmiştir.

31 Ekim 2014’te Zorlu Center PSM’de, Allianz Türkiye Global Marka Elçisi olan piyanist Lang Lang konseri kapsamında, Türkiye’nin genç yeteneği olarak seçilen Baysal, Lang Lang ile aynı sahnede yer alarak Chopin’den eserler seslendirmiştir.

Kaan Baysal, Lang Lang International Music Foundation tarafından 10-16 Kasım 2014 tarihleri arasında Barselona’da gerçekleştirilmiş olan Allianz Junior Music Camp’e seçilen 12 piyanist arasında yer almıştır. Böylece Baysal, Junior Music Camp’e katılmaya hak kazanmış ilk Türk genç yetenek olmuştur.

Kaan Baysal, 13 Aralık 2014’te, İstanbul Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen “Barış İçin Müzik Projesi Konserleri” kapsamında şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde, Mozart La Major KV. 488 Piyano Konçertosunu seslendirmiştir.

Kaan Baysal; Lang Lang, Hüseyin Sermet, Herbert Schuch, Pablo Galdo ve Ewa Poblocka’nın ustalık sınıflarına aktif olarak katılmıştır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.