Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaçak değil, çocuk

Kaçak değil, çocuk

İzmir'in Çeşme İlçesi'nden lastik botla ve yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalışan 54 Suriyeli göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı. İzmir'in Foça İlçesi'nden yelkenli tekneyle ve yasadışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 65 kaçak ve 1 organizatör, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı. İnsan ticaretinde yürek burkan görüntüler

  • Ege Postası
  • 10.10.2017 - 12:07

Çeşme Körfezi'nde devriye görevi yapan TCSG 902 Sahil Güvenlik botu, bugün saat 04.30'da, Dalyan Uçburun açıklarında bir lastik bot belirledi. Müdahale eden ekipler, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu 54 Suriyeliyi yakaladı. Yakalanan grup, Çeşme İskelesi'ne getirildi, üşümemeleri için battaniye dağıtıldı. Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri ise yiyecek ve içecek dağıttı. Yorgunluktan banklarda uyuyakalan gruptan Mahmud Dahil bebek dikkatleri çekerken, bazı çocuklar da yere serilen battaniyelerin üzerinde uyudu. 

Gruptakilerden düzgün Türkçesi ile dikkati çeken 15 yaşındaki Ekrem Maraş, Halepli olduğunu belirterek, ailesiyle birlikte 4 yıldır Gaziantep'te yaşadığını söyledi. Gaziantep'te çeşitli işlerde çalıştığını anlatan Maraş, ağabeyinin İsviçre'ye gittiğini, kendisinin de onun yanına gitmek için insan kaçakçıları ile 500 dolara anlaştığını ifade etti. İlk defa kaçma girişiminde bulunduğunu anlatan Ekrem Maraş, bir daha böyle bir girişimde bulunmayacağını söyledi. Maraş, hiç okula gitmediğini ifade ederek, imkan olursa okumak istediğini de sözlerine ekledi. Yakalananların, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderileceği öğrenildi. 

YELKENLİDE 65 KAÇAK VE 1 ORGANİZATÖR

Öte yandan İzmir'in Foça İlçesi'nden yelkenli tekneyle ve yasadışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 65 kaçak ve 1 organizatör, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı. 

Sahil Güvenlik keşif uçağı, bugün saat 06.00'da, Aslanburnu Mevkii açıklarında, kaçakları taşıyan, Bodrum Limanı'na bağlı 'Boreas' isimli yelkenli tekneyi tespit etti. Bölgeye yönlendirilen Sahil Güvenlik Botu TCSG-4, müdahale ettiği yelkenliyi yedeğine alarak, Foça Balıkçı Barınağı'na getirdi.

Kaçaklar, jandarmaya teslim edildi. 7'si Sri Lanka, 25'i Afgan, 1 Irak ve 32'si Suriyeli olan kaçakların İl Göç İdaresi'ne gönderileceği öğrenildi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu gruptaki Afgan engelli ve hasta 12 yaşındaki bir çocuk dikkati çekti. Organizatör olduğu ididasıyla gözaltına alınan 49 yaşındaki H.K. işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi. (DHA)

Dikili'de denizde 52 kaçak yakalandı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.