Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadere bak; İzmirli Ece'nin inanılmaz hikayesi

Kadere bak; İzmirli Ece'nin inanılmaz hikayesi

Uçakta omurilik felçlisiyle tanıştı. Üniversite yıllarını omurilik felçlilerinin etkinliklerine gönüllü öğrenci olarak katılarak geçirdi. Sonra bir gün, trafik kazasında, kendisi de omurilik felçlisi oldu. İzmirli Ece'nin hikayesi, film senaryolarını aratmayacak cinsten. Nereden bilebilirdi, bir gün kendisinin de...

  • Ege Postası
  • 13.05.2017 - 14:28

İzmirli Ece Aytaç, 2 yıl önce talihsiz bir kaza sonucu omurilik felçli olmasına rağmen hayata sımsıkı tutunmak gerektiğini anlatmak adına, kendisini gönüllü etkinlikler ve spora verdi. Ödemiş doğumlu 28 yaşındaki Ece'nin hikayesi ise film senaryolarını aratmayacak cinsten. Başına gelen olayı, “Bunun şans olduğunu düşünmüyorum, kadere inanıyorum" sözleriyle ifade eden Ece Aytaç, “İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü'nü kazandığım 2009 yılında uçakta omurilik felçlisi biriyle tanıştım. İstabul'da bir bakım evinde kalıyordu, bana adresini verdi ve onu ziyaret etmeye başladım. Böylece Türkiye Omurilik Felçliler Derneği ile tanıştım. Mezun olana kadar 4 yıl boyunca hep onlarla beraberdim. Gönüllü öğrenci olarak etkinliklere katıldım. Hatta üniversite tezimi omurilik felci üzerine yaptım. Onların yanında kendimi mutlu hissediyordum. Daha sonrasında 2015'te ben de trafik kazası nedeniyle omurilik felçli oldum" dedi.

Omurilik felcine aşina olması sayesinde kaza sonrası süreci daha kolay atlattığını anlatan Ece, "Antrenman yapmış gibiydim. Gözüm tekerlekli sandalyeye çok alışıktı. Sorunlarını biliyordum. Dernek ve bakım evi sakinleri ailem gibiydiler, onların çok desteğini gördüm. 26 yaşından sonra tekerlekli sandalye ile hayata devam etmek çok zor. Ama herşeyin sadece yürümekten ibaret olmadığını gördüm. Algım, bakış açım değişti. Şimdi evlerinden çıkmayan kendi deyimimle, engellenenlere daha çok destek oluyorum. Arkadaşlarıma, 'Evinizden çıkın, siz de yapabilirsiniz. Sosyal hayata karışın' diyorum. Biz farklı değiliz, bu büyük sorun ama eve kapanarak geçecek bir süreç değil. Spor yapsınlar, dans etsinler. Ben tekerlekli sandalye dans grubundayım. Hayat devam ediyor ve geri kalmak istemem. Hepimiz engelli adayıyız. Yöneticiler ve belediye başkanları tekerlekli sandalyede bir gün geçirsinler. O zaman bizi daha iyi anlarlar" diye konuştu.

WFL WORLD RUN'DA ŞAMPİYON

MAKİNE Mühendisleri Odası Planlama Bölümü'nde çalışan Ece Aytaç, geçtiğimiz pazar günü omurilik felci tedavisine katkı sağlamak amacıyla 24 ülke ile birlikte aynı anda İzmir'de start alan Wings For Life (WFL) World Run koşusunda tekerlekli sandalye kadınlar kategorisinde Karşıyaka One Team formasıyla üst üste ikinci kez birinciliği elde etti. Koşuda bazı katılımcıların hırsları nedeniyle kazalar yaşandığını anlatan Ece, "Koşucular tekerlekli sandalyelilerin çekildiği iplerin arasına girip kazaya neden oluyorlar. Bu yarışın amacı farkındaklık yaratmak, bir maraton değil. Hatta bize yardımcı olmalarını istediğimizde, 'Hayır benim hedefim var, koşmam gerek' diyenler oluyor. Olayı çok farklı anlamışlar" yorumu yaptı.

ERKEKLERDE BİRİNCİ ÖZGÜR

WFL World Run'da erkekler tekerlekli sandalyede ise yine Karşıyaka One Team'den Özgür Yetkin, Türkiye birincisi oldu. Koşuya yağmur çamur demeden 8 ay hazırlandıklarını anlatan 41 yaşındaki sporcu, "Yarışta birçok kişi gibi ufak bir kaza geçirdim, ancak pes etmedim. 32 kilometrede araca yakalandık. İnanılmaz bir heyecandı. Antrenörüm Gökmen Aras ve Karşıyaka One Team'e, tüm sponsorlara teşekkür ediyoruz. Herkes o ruhu yaşamalı, ne yapmaya çalıştığımızı görmeli" dedi. Daha önce tekerlekli sandalye basketbolu oynadığını, tiyatro ile ilgilendiğini ve üniversite mezunu olduğunu söyleyen Özgür Yetkin, Çiğli Belediyesi'nde memur olarak girişimcilere akademik eğitim veriyor. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.