Dolar 32,6007
%0.39
Euro 34,8025
%0.2
Altın 2.490,160
%0.23
Bist-100 9.465,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadın başkandan kadın bakana destek

Kadın başkandan kadın bakana destek

İzmir'in Kiraz ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Hollanda hükümetinin tavrını sert bir şekilde eleştirerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya destek verdi.

  • Ege Postası
  • 13.03.2017 - 16:09

Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı sınır dışı etmesini eleştiren AK Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, yazılı bir açıklama yaparak tepkisini dile getirdi.

Başkan Özçınar, açıklamasında "Ben bir kadın olarak, her şeyden önce bir kadın bakana karşı tehdide varan konuşmaları izlerken utandım. Özgürlükler ülkesi olarak kendilerini her fırsatta ön plana atan Hollanda'nın, özgürlük konusunda sınıfta kaldığını tüm dünya izledi. Bu olay Türk milletinin gücünü gösteriyor. Adeta Avrupa ülkeleri Türkiye'den korkuyor. Korktukları için bu engellemeler ile ülkemiz karşı karşıya kalabiliyor. Türkiye güçlü bir ülkedir. Hollanda'da insanlık dışı muamele gören gurbetçilerimizin ve bu ülkenin meşru bir kadın bakanının yaşadıklarına şiddetle tepki gösteriyorum" ifadelerine yer verdi. 15 Temmuz gecesi milli iradenin ne kadar güçlü olduğunu Avrupa ülkelerinin gördüğünü savunan Başkan Saliha Özçınar "O gece milleti tankla, tüfekle yıldıramayanlar, iki tane köpek ile mi bu milleti yıldıracakla? Nazizm yanlı bu uygulamalar tasvip edilemez. Faşist, İslam'a yönelik davranışlar, bizleri daha da çok birbirine bağlayacaktır. Bu vesile ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya başta olmak üzere, Hollanda polisinin şiddet uyguladığı Türk vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.