Dolar 32,3284
%0.24
Euro 35,1063
%-0.04
Altın 2.296,350
%0.83
Bist-100 9,05
%2.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadın cinayetlerinde karar yok

Kadın cinayetlerinde karar yok

Karşıyaka'da eşini öldürmekten tutuklanan emekli polis memuru Erbil N.'nin davasında, savcı müebbet hapis istedi. Gaziemir'de de Esen Yaman'ı tabancayla öldürmekten yargılanan Serkan G. ve Şevket B.'nin yargılandığı davadan karar çıkmadı.

  • Ege Postası
  • 13.04.2017 - 16:28

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Müzeyyen N.'yi öldürmek, kızı  Rabia N.'yi silahla tehdit suçundan tutuklanan emekli polis memuru Erbil N.'nin yargılandığı davada mütalaa veren savcı, müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Duruşma karar verilmek üzere 24 Nisan'a ertelendi. 

Olay geçen yıl mart ayında, Karşıyaka ilçesi Bahriye Üçok Bulvarı 18 numaradaki lokantada meydana geldi. 55 yaşındaki Müzeyyen N., boşanma aşamasında olduğu emekli polis memuru 53 yaşındaki Erbil N. ile yaşadığı sorunlar nedeniyle, birlikte açtıkları ev yemekleri lokantasının arkasındaki odada kalmaya başladı. Erbil N. kapalı olan dükkana gelip, eşi Müzeyyen N. ile tartıştığı sırada tabancayla öldürdü. Kızı Rabia N.'yi de tehdit ettiği belirtilen Erbil N. tutuklandı. 

Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömürboyu ve 3 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Erbil N. 8'inci duruşmada hakim karşısına çıktı. Duruşmaya çiftin kızları Rabia ve Büşra N., Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen ile tarafların avukatları katıldı.  Büşra N. babasından şikayetçi olduğunu belirterek cezalandırılmasını istedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen de "Sanığa üst sınırdan ceza verilsin" dedi. 

SAVCI MÜTALAA VERDİ ÖMÜRBOYU İSTEDİ
Duruşma savcısı Bünyamin Özen mütalaasında, sanık Erbil N.'nin eşini tabancayla 3 el ateş edip öldürdüğünü, gelen raporda da cezai ehliyetinin tam olduğunun yer aldığı belirterek,  ömürboyu hapis cezasına çarptırılmasını, kızı Rabia Neşeli'ye karşı işlediği suçtan ise beraatine karar verilmesini talep etti. 

Mahkeme heyeti, sanık ve avukatına savunmalarını hazırlamaları için süre verip, duruşmayı  karar verilmek üzere 24 Nisan'a erteledi. 

KADINLARDAN DESTEK
Duruşma sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ile Müzeyyen N.'nin yakınları basın açıklaması yaptı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural, "Türkiye genelinde takip ettiğimiz tüm davalarda adalet için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadın cinayetlerinde, cinsel şiddette, çocuk istismarında hiçbir ceza indirimi uygulanmamasını istiyoruz. Bu talebimiz karşılık bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Buradan tüm Türkiye'deki kadınları mücadelemize katılmaya çağırıyoruz" dedi.

ESEN YAMAN CİNAYETİ DAVASI DA ERTELENDİ

Gaziemir İlçesi'nde 29 yaşındaki Esen Yaman'ı tabancayla vurarak öldürmekle suçlanan 28 yaşındaki Serkan G. ve onu azmettirdiği öne sürülen Yaman'ın eski eşi 30 yaşındaki Şevket B.'nin müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı haziran ayına erteledi. 

İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan üçüncü duruşmaya, tutuklu sanık Serkan G. ile onu azmettirdiği iddia edilen, başka suçtan hükümlü Şevket B., Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Avukatı Pınar Melli, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği Temsilcisi Sanem Deniz Kural, anne Esin Özalp ve tarafların avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı hakim Yahya Kemal Akbaş, olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen, Esen Yaman'ın eski eşi Şevket B.'nin cezaevinde yaptığı telefon görüşmeleri ile ilgili birilkişiden raporun geldiğini söyledi.

Öldürülen Esen Yaman'ın annesi Esin Özalp'ın avukatı Kenan Malkoço, "Celse arasında gelen rapora karşı beyanlarda bulunmuştum, raporda erkek ve şahıs olarak belirtilen kişilerin isimlerini de yazmıştım. Mahkemenin dikkatine sunmak isterim. Değerlendirmenin bu şekilde yapılmasını istiyoruz. Ayrıca sanık Şevket celse arasında müvekkilim ile bağlantı sağlamaya çalışarak, davayı etkilemek istemektedir, bu hususun da mahkemenizce dikkate alınmasını istiyorum. Sanık Şevket'in de tutuklanmasını talep ediyorum" dedi.

Cumhiriyet Savcısı Cihat Buldu, sanık Şevket B.'nin tutuklanma talebinin reddine, Serkan G.'in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Sanık Şevket B.'nin avukatı çözümü yapılan CD'ye karşı beyanda bulunmak için süre verilmesini, tutuklanma isteminin reddini talep etti. Sanık Şevket B. de, "Ben izinli olduğum dönemde Esin anneyi ziyaret ettim. Ayrıca Esen'in mezarına da gidip ziyaret ettim. Kesinlikle kararını etkileme gibi bir durum söz konusu değildir" diye konuştu. Sanık Serkan G. ise "Baştan beri dediğim gibi, bu olayla Şevket'in bir ilgisi yoktur" dedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasına, Şevket B.'nin tutuklanması talebinin reddine, sanık Serkan G.'nin tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı haziran ayına erteledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği Temsilcisi Sanem Deniz Kural, ölen Esen Yaman'ın ailesi ve dernek üyeleri ile birlikte duruşma sonrası basın açıklaması yaptı. Ellerinde öldürülen Esen Yaman'ın fotoğraflarını tutan grup adına konuşan Sanem Deniz Kural, "Her kadın cinayeti davasında olduğu gibi bu davanın da takipçisi olacağız. Sanıklar en ağır cezaya çarptırılmalı" dedi.

HEMŞİRE CİNAYETİNDE KARAR BEKLENİYOR

Karşıyaka İlçesi'nde bir süre ilişki yaşadıktan sonra kendisinden ayrılan emekli hemşire 45 yaşındaki Zeliha Köse'yi tabancayla vurarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan emekli astsubay 49 yaşındaki Serdar G.'nin müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşması, karar verilmek üzere ertelendi. 

Olay geçen yıl 26 Şubat'ta, Karşıyaka'nın Yalı Mahallesi 6329/5 Sokakki bir apartmanda meydana geldi. Emekli hemşire Zeliha Köse, bir süre ilişki yaşadığı emekli astsubay Serdar G.'den ayrılmaya karar verdi. Köse'nin yaklaşık 6 ay önce taşındığı daireye gelen Serdar G., konuşmak istedi. Serdar G. tartışmaya başladığı Köse'ye, merdiven boşluğuna çıktığı sırada tabancayla ateş etti. Boynuna iki kurşun isabet eden Köse yaşamını yitirdi. Serdar G. ise emniyete giderek teslim oldu. Tutuklanan Serdar G. ile azmettirici olduğu iddia edilen yakını Nurdan A. hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın önceki duruşmalarda ifade veren Serdar G., "Evlilik hazırlığı yapıyorduk. Bunun için de 48 bin TL parayı kendisine verdim. Evlenmekten vazgeçti ve benden ayrıldı. Bu durumu gururuma yediremedim. Bunu konuşmak için gittim. Beni tersleyip, küfür etti, elimi ısırdı. Ben de sinirlerime hakim olamadım, silahla ateş ettim. Böyle olmasını istemezdim" dedi. Tutuksuz sanık Nurdan A. da suçlamayı kabul etmedi. 

Davanın 8'inci celsesi yapılan son duruşmasına tutuklu yargılanan Serdar G., tutuksuz sanık Nurdan A., Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen, tarafların avukatları ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği Temsilcisi Sanem Deniz Kural ve dernek üyeleri katıldı. Öldürülen Zeliha Köse'nin ailesinine avukatı, soruşturmanın genişletilmesini talep etti. Sanık avukatları ise bu talebin reddine karar verilmesini istedi. Mahkeme bu talebi reddetti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen, sanığa en üst sınırdan ceza verilmesini istedi.

Mütalaa veren duruşma savcısı Bünyamin Özen, sanık Serdar G.'nun müebbet hapis ile cezalandırılmasını, azmettirici olduğu iddia edilen Nurdan A.'nın ise üzerine atılı suçu işlediğine dair delil bulunmadığından beraatine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı haziran ayına erteledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği temsilcileri ile ölen Zeliha Köse'nin yakınları, duruşma sonrasında birlikte basın açıklaması yaptı. Dernek Temsilcisi Sanem Deniz Kural, sanığın cezalandırılması için davayı sonun kadar takip edeceklerini söyledi.
(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.