Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadın işçilerden flaş asgari ücret talebi

Kadın işçilerden flaş asgari ücret talebi

Türkiye’de son günlerde başlıca gündem maddelerinden bir tanesi olan asgari ücret düzenlemesiyle ilgili İzmirli kadın işçiler flaş bir talepte bulundu. DİSK Kadın Platformu üyeleri asgari ücretin halka sorularak referanduma gidilmesi için çağrıda bulundu. Kadın işçilerden flaş asgari ücret talebi:

  • Ege Postası
  • 14.12.2016 - 10:41

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde “Kadın Emeği” başlığı ile düzenlenen panel öncesinde kritik bir açıklamada bulunan İzmirli işçiler, asgari ücretle ilgili flaş bir öneriyi de gündeme taşıdı.

ÇERKEZOĞLU’NDAN FLAŞ REFERANDUM ÇAĞRISI

Kadın işçiler adına yaptığı açıklamada önemli değerlendirmeler yapan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretle ilgili taleplerini şöyle dile getirdi: “Asgari ücretin toplu pazarlıkla ve işçilerin iradesiyle belirlenmelidir. Uyuşmazlık durumunda da grev dahil her türlü hak arama yöntemine başvurabilmelidir. Ülkeyi yöneten siyasi iktidar her şeyi halka sormaktan bahsediyor. Şimdi de başkanlık sistemi adı altında tek adam diktatörlüğünü yasallaştırmak için bir referandum sandığını önümüze koymaya hazırlanıyorlar. Sandıkta ne çıkarsa halkın iradesi neyse o olsun diyorlar. 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını tanımayıp ülkeyi kan gölüne çevirseler de hep bu söylemi ifade ediyorlar. O zaman asgari ücret de işçilere, halka sorulsun. Üretenlerin önüne gerekirse bir referandum sandığı konulsun. Bu orta oyunu artık son bulsun…”

“ASGARİ ÜCRET 2 BİN LİRA NET”

Asgari ücretin en az 2 bin lira olmasını talep ettiklerinin altını çizen Çerkezoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler asgari ücret 2 bin lira net diyoruz. İster işçi, ister kamu çalışanlarının ücretleri eşitlenmelidir. Asgari ücretle en düşük memur ücretleri arasındaki fark giderek artıyor. Tek bir asgari ücret olsun. Tek asgari ücret talebimiz bizler açısından önemli bir taleptir. Türkiye adım adım yaşanmaz hale getirilmeye çalışılıyor. Bu ülkenin gerçek sahipleri işçiler, emekçiler, kadınlar, gençlerdir. Bu ülkeyi yaşanmaz hale getirenlere karşı bizler bir kurucu iradeyle karşı çıkmak zorundayız. Türkiye’de demokrasiyi de, eşitliği de, özgürlüğü de, adaleti de bizler kendi irademizle getireceğiz. Bu iradenin olmazsa olmazı ise kadın emekçiler, kadın işçilerdir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.