Dolar 32,3690
%0.16
Euro 35,0130
%-0.15
Altın 2.325,620
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadın Partisi oyunu açıkladı

Kadın Partisi oyunu açıkladı

Kadın Partisi, yeni seçilen Parti Meclisi ile ilk toplantısını yaptı. Partili kadınlar referandumda 'hayır' diyeceklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 24.02.2017 - 11:52

Kadın Partisi yaptığı yazılı açıklamada, yeni anayasanın toplumun yarısını yok saydığını ve hiç kimsenin hayrına olmadığını, bu nedenle referandumda 'Hayır' oyu vereceklerini belirtti. Partiden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  

Toplumun yarısını yok sayan Anayasa hiç kimsenin hayrına değildir. Bizler 'hayır' demek ve bunun halkımızın hayrına olduğunu anlatmak için sahada çalışacağız. Nefesimiz yettiğince anlatacağız. Sayın Cumhurbaşkanı gibi her kanala, her saat başı çıkma şansımız yok, ama o kadar haklıyız ki, bunu anlatmak için yılmadan uğraşacağız.Cumhurbaşkanlığı Sistemi ya da Türk Tipi Başkanlık Sistemi olarak oylanacak sistem, gelişmiş hiçbir demokraside yeri olmayan, bir şahıs devleti sistemidir. Olağanüstü yetkilerle donatılmış, tek adam yönetimi,  ne ülkenin yararınadır, ne de o yetkiyi elinde bulunduranın yararınadır. İstikrarın geri dönülemez şekilde bozulması tehlikesini taşımaktadır. Kadınların, gençlerin, çocukların, farklı cinsel kimliklerin haklarını ve toplumun her kişi ve kesiminin haklarını güvence altına alan bir anayasa istiyoruz. Bu yanlıştan dönülmesi için Kadın Partisi olarak tüm topluma sesleniyor ve çocuklarımızın geleceği için, herkesi 'hayır' demeye davet ediyoruz. Babayasa'ya hayır." (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.