Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadına şiddeti önlemek için 4 ile daha elektronik kelepçe

Kadına şiddeti önlemek için 4 ile daha elektronik kelepçe

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadına şiddetin önüne geçilmesi için iki yeni adım atmaya hazırlanıyor. Elektronik kelepçe uygulaması genişletilecek. Ayrıca Ankara, İstanbul, İzmir'de "Kadın İzleme Merkezleri" kurulacak. Bakanlık harekete geçti

  • Ege Postası
  • 06.08.2017 - 14:05

Kadına karşı şiddetle mücadelede iki yeni adım hayata geçiyor. Şiddet gören kadınlar için "Kadın İzleme Merkezleri" kurulacak. 2 ilde uygulanan elektronik kelepçe uygulaması da 6 ile çıkartılacak. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ankara ve İzmir’de uygulanan elektronik kelepçe uygulamasının genişletilmesine karar verdi. İlgili kurumlarla protokol imzalandı.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için artık, İstanbul, Bursa, Antalya ve Gaziantep'te de elektronik kelepçe uygulaması kullanılacak. Teknik alt yapının kurulmasının ardından uygulama tüm Türkiye'de geçerli olacak.

Bakanlık, şiddet gören, taciz ve tecavüze uğrayan kadınlar için de, "Kadın İzleme Merkezleri" kuracak. Amaç, mağdur kadınların doktor, Adli tıp, savcılık, emniyet gibi kurumlar arasında kapı kapı dolaşıp psikolojik olarak da yıpranmasının önüne geçmek.

İlk etapta Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde kurulacak merkezlerin hastanalerin içinde yer alması planlanıyor. (NTV)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.