Dolar 32,5044
%0.18
Euro 34,7458
%0.07
Altın 2.491,990
%1.21
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınlar günü Selçuk’ta sanatla kutlandı

Kadınlar günü Selçuk’ta sanatla kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Selçuk’ta da birtakım etkinliklerle kutlandı.

  • Ege Postası
  • 09.03.2017 - 09:02

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın Selçuk Belediyesi’nde çalışan kadın personelin kadınlar gününü kutlamasıyla başlayan etkinlikler Kadın Danışma Merkezi kursiyerlerinin Pamucak’ta Ayşen Bakıcı ile buluşması, Selçuk Efes Kent Belleği’nde resim sergisi ve Efes Tiyatro Salonu’nda sinema gösterimiyle devam etti. 

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Belediyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda Selçuk Belediyesi’nde çalışan kadın personelle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Başkan Bakıcı; “ Bir toplumun çağdaşlaşması açısından önemli kriterlerden bir tanesi de kadınlara verilen değerdir. Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren kadınlara Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından başta Seçme ve Seçilme Hakkı olmak üzere birçok hakkın verildiğini biliyoruz. Yasal anlamda birçok düzenleme yapılabilir fakat bunun yanı sıra fiili hayatta da kadınımıza gerekli önemi vermek zorundayız” dedi.

EŞİTLİK İÇİN KADINLARA GÖREV DÜŞÜYOR

Kadınlara sözde değil özde saygı duyulması gerektiğinden bahseden Başkan Bakıcı;  “Kadın ve erkeğin eşit olduğu bir toplum çağdaş ve modern bir toplumdur. Bu toplumun inşasında kadınlara da, erkeklere de görev düşüyor. Bu duygular içerisinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kadınlara verilen değerin salt bir günde kalmaması, yılın 365 gününün  bu duygular içerisinde geçmesi temennisindeyiz” dedi.

Selçuk Belediyesi’nde gerçekleşen kutlamanın ardından Başkan Bakıcı’nın eşi Ayşen Bakıcı, Kadın Danışma Merkezi kursiyeri kadınlarla Selçuk Belediyesi Pamucak Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi.

8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikler Selçuk Efes Kent Belleği’nde 43 kadın ressamın eserlerinin sergilendiği resim sergisi ve Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda “Nadide Hayat”  adlı filmin gösterimiyle devam etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.