Dolar 32,6013
%0.39
Euro 34,8180
%0.25
Altın 2.492,410
%0.32
Bist-100 9.508,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınlar haklarını haykırdı

Kadınlar haklarını haykırdı

Bornova Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, gezi, müzik dinletisi ve konserde biraraya gelen kadınlar haklarını haykırdı.

  • Ege Postası
  • 09.03.2017 - 12:59

Bornova Belediyesi spor kurslarına katılan kadınlar, kendileri için Yaka Mahallesi’nde verilen kahvaltıda biraraya geldi. Kahvaltıda dayanışma ruhunu ortaya koyan kadınlar, hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı söyledi. Daha sonra kadınlar Belkahve’deki Ata Anı Evi ile Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’ne gezerek sorumlululardan bilgi aldı.

Bornova Kültür Merkezi’ndeki müzik dinletisinde Moraçalar ile Melodika Kadın Kolektifi sahne aldı. Üyeleri kadınlardan oluşan iki müzik grubu da kadın sorunlarını ele alan şarkılarıyla salonu dolduran kadınlarla bütünleşti. Müzik dinletisine Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın yanısıra Bornova Kent Konseyi Başkanı Ayten Ayşen Kaya, Bornova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Raziye Sarısaltık, Bornova Kadın Kooperatifi Başkanı Hürriyet Yıldız, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Bornova Belediyesi eski Başkanı Ali Sözer, başkan yardımcıları, meclis üyeleri de katıdı. Etkinlikte Bornova Belediyesi tarafından dağıtılan özel tişörtleri giyen kadınlar ellerindeki dövizlerle şiddete ve ayrımcılığa tepkilerini gösterdi. Özgürlük Duvarı’na düşüncelerini yazan kadınlar özel stantta hatıra fotoğrafı çektirdi. Akşam da Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri Çok Amaçlı Salon’da Havva Karakaş konseri düzenlendi. Çamdibi’nden çıkan TRT Sanatçısı Havva Karakaş’ın söylediği Balkan ezgileri ilgiyle dinlendi.

Geceye Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak da katıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kadınlarla birlikte güçlü olduklarını dile getirdi. Olgun Atila, "2014 - 2019 yılları çocuklarımızın, kadınlarımızın ve engelli yurttaşlarımızın dönemi olacak demiştik. Bu anlayışla çalışıyoruz. Sizlerle birlikte güçlüyüz. Güzel yarınlara hep birlikte kavuşalım" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.