Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınlara destek, hayata destek

Kadınlara destek, hayata destek

Karabağlar Belediyesi tarafından ilçedeki semt merkezlerinde düzenlenen kurslar sayesinde kadınlar evden çıkarak hem meslek öğreniyor, hem de sosyal yaşama katılıyorlar. Karabağlar’da bu doğrultuda yürütülen çalışmalarda son üç yıl içerisinde kurslarda meslek öğrenen kadınların sayısı 5 bine ulaştı.

  • Ege Postası
  • 13.01.2017 - 10:00

Karabağlar Belediyesi tarafından ilçede bulunan 8 semt merkezi,  1 kurs merkezinde düzenlenen kurslar sayesinde kadınlar evden çıkarak hem meslek öğreniyor, hem de yeni hobiler kazanıp sosyal yaşama aktif olarak katılıyorlar. Karabağlar’da bu doğrultuda yürütülen çalışmalarda son üç yıl içerisinde kurslara katılıp meslek öğrenen kadınların sayısı 5 bine ulaştı.

Kadınların yapmış olduğu çalışmaları yakından inceleyen, üretken bireyler olmaları, sosyal yaşama katılmaları için her zaman destek olan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, semt merkezlerine ayrı bir önem verirken, Karabağlar’ın farklı bölgelerinde de semt merkezleri açılması konusunda projelendirme çalışmasının müjdesini verdi.

Haftanın 5 günü kurs var

Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı  Esendere, Eskiizmir, Özgür Mahallesi, Refet Bele, Limontepe, Aşık Veysel, Aydın Mahallesi ve Cennetçeşme ile Gediz’deki 1 kurs merkezinde devam eden kurslar, haftanın 5 günü saat 09.00’da başlayıp 17.30’a kadar devam ediyor. Kadınlara, Mesleki ve Teknik, Dil, Hobi, Okuma Yazma, Aşçı Yardımcılığı, Hasta ve Yaşlı Refakatı, Engelli Bakımı, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Hasta Kayıt Kabul, Hamurkarlık eğitimleri veriliyor. Ayrıca,  bu kurslara katılan ve başarılı olan kadınlar, aldıkları eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alarak iş hayatına daha kolay atılıyor.

Destek olmayı sürdüreceğiz

Semt merkezlerinin önemine değinen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, semt merkezlerinin vatandaşla belediye arasında köprü vazifesi gördüğünü belirterek şunları söyledi: “Kadınlarımızın sosyal yaşama aktif olarak katılmaları bizim için de son derece önemlidir. Belediye olarak bundan sonra da gereken desteği vermeyi sürdüreceğiz. Semt evlerinde gerçekleştirilen kurs ve eğitimlerle vatandaşlarımıza daha yakından hizmet vereceğiz. Bundan sonraki amacımız bütün mahallelere birer semt merkezleri kurmak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.