Dolar 32,5443
%0.01
Euro 34,9780
%0.43
Altın 2.429,320
%0.25
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınlara finansal okur yazarlık eğitimi

Kadınlara finansal okur yazarlık eğitimi

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) proje üretmeye doymuyor. “Bir Kadın Bir Toplum" sloganı ile yola çıkan girişimci kadınlar şimdi de “Kadınca Birikimler Finansal Okur Yazarlık" projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

  • Ege Postası
  • 29.01.2017 - 11:28

Projenin ilki Türkiye Ekonomi Bankası ve İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) iş birliği ile Seferihisar Belediyesi'nde 21 Şubat'ta başlayacak. Projenin protokol sözleşmesi TEB Proje Koordinatörü Birol Kaya, İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından imzalandı. Eylül ayından bu yana hazırlıklarını sürdürdükleri projenin başlamasından dolayı duydukları heyecanı dile getiren İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, şunları söyledi: 

“Türkiye’de kadınlar artık evlerinden çıkmak ve ekonomik hayata eşit birer birey olarak katılmak istiyorlar. Kadınca birikimler Finansal Okur Yazarlık projemiz kadınlarımızın bu isteğine hizmet edebilmek için bu yılın sonuna kadar İzmir'de 5 belediyemizde 1000 kadına ulaşmak üzere kendine hedef koydu. 2018 yılında ise bu sayıyı başka belediyelerimizle birlikte ikiye katlamayı planlıyoruz."

Serter, 2014 Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı İnsani Gelişim Raporu’na dikkat çekerek Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliğinde Türkiye’nin 188 ülke arasında 72'nci sırada olduğunu belirtti. Serter, “Kadınların ekonomik ve sosyal güçlenmesine fayda sağlayacağını düşündüğümüz bu projeyle önümüzdeki dönemde Türkiye’yi bu sıralamada hızla üst sıralara taşıyabilmek adına İZİKAD olarak katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.