Dolar 32,5666
%0.25
Euro 34,9544
%-0.05
Altın 2.445,000
%0.36
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınlarımıza ne yapsak az

Kadınlarımıza ne yapsak az

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, kadınların gerek ekonomi, gerekse toplumsal yaşamda üstlendikleri rolün gelişmişlik üzerindeki olumlu etkisine dikkat çekerek, kadının iş hayatındaki konumunun güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 09.02.2017 - 10:56

Torununa bakan büyükannelerin desteklenmesi kapsamında uygulamaya konan Büyükanne Projesi Protokolü imzalandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya’nın katılımı ile gerçekleşen Büyükkanne Projesi Protokolü’ne Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni temsilen EBSO Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar imza koydu. İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ve İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan’ın da paydaş kurumları temsilen imza töreninde yer aldığı projenin önemine vurgu yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, küresel rekabet ortamında içinde bulunduğumuz süreçte kadının iş hayatındaki konumunun güçlenmesi gerektiğini vurguladı. Kadının işgücüne katılım oranında OECD ülkeleri arasında son sıralardaki yerimizi de dikkate alarak, nitelikli kadın istihdamı hususunda atılan en küçük bir adımı dahi çok önemsediklerini kaydeden Yorgancılar, “Kadınlar toplumsal ve iş yaşamının içinde aktif yer almadığı sürece; Türkiye’nin ne ekonomisi, ne demokrasisi yeterince gelişemeyecektir. Kadın varlığını, evde de, fabrikada da, mecliste de, ofiste de, sanat gösterilerinde ve spor müsabakalarında da göstermelidir. Kadınların gerek ekonomik gerekse toplumsal yaşamdaki konumları ve üstlendikleri roller de ülkelerin gelişmişlik üzerinde önemli bir etkendir. Kadınlarımızın ekonomiye ve topluma katkısı olmadan kalkınmadan söz etmemiz mümkün değildir. Politikalarımız ancak bu doğrultuda geliştirildiği sürece başarıdan söz edebiliriz” dedi. Yorgancılar, bu gerçekten hareketle hayata geçirilen ve TOBB’u temsilen altına imza koyduğu Büyükanne Projesi’nin önemli bir iş göreceğine inandığını belirtti.

Dokuz ilde 6 bin aile ile başlayacak

Mart ayı itibariyle fiilen uygulamasına geçilmesi planlan Büyükanne Projesi’nde torunlarına bakan büyükannelere net asgari ücretin yüzde 30’u, 425 lira katkı sağlanması hedefleniyor. İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Kayseri, Sakarya, Antalya, Konya, Tekirdağ illerinden toplam 6 bin aileyi kapsayacak projenin ilk etabında talepler alınacak. Yapılacak değerlendirmenin ardından mart ayı içinde destek programı başlayacak. Projeden yararlanmak için doğum yapmış annenin asgari 1 yıllık geriye dönük sigortalı olması ve çocuğun 1 yaşının içinde olması şartları aranacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.