Dolar 32,5598
%0.06
Euro 34,8742
%0.13
Altın 2.439,970
%0.69
Bist-100 9.723,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaf-Kaf'ın Avrupa macerası başlıyor

Kaf-Kaf'ın Avrupa macerası başlıyor

FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki ilk maçta temsilcimiz Pınar Karşıyaka, yarın İtalya'da Dinamo Sassari'ye konuk olacak.

  • Ege Postası
  • 10.10.2017 - 13:04

Palaserradimigni Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 21.30'da başlayacak. Pınar Karşıyaka'da 100 bin dolar tutarındaki bonservisi ödenemediği için henüz lisansı çıkarılamayan yeni transferlerden Dustin Hogue, yine forma giyemeyecek.

Mali sıkıntılar nedeniyle zorlu günler yaşadığı dönemde Şampiyonlar Ligi 3'üncü Eleme Turu'nda Macar temsilcisi Alba Fehervar'ı eleyerek gruplara kalmayı başaran Karşıyaka, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne de Anadolu Efes galibiyetiyle başlayıp moral bulmuştu. Yeşil-kırmızılar, geçen sezon ilk kez düzenlenen FIBA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamıştı.

Gruplara kalmayı başaran Pınar Karşıyaka, A Grubu'nda ilk 4 sırada yer almak için Monaco (Fransa), Hapoel Holon (İsrail), Murcia (İspanya), Enisey (Rusya), Dinamo Sassari (İtalya), EWE Baskets (Almanya) ve Juventus Utena (Litvanya) ile mücadele edecek.

İLK DÖRT TURLAYACAK

Bu sezon takım sayısı 40'tan 32'ye düşürülen FIBA Şampiyonlar Ligi'nde kulüpler, 8 takımlı 4 grupta ilk 4'e girmeye çalışacak. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak grup maçları sonucunda gruplarında ilk 4 sırayı elde eden takımlar isimlerini son 16'ya yazdıracak. Gruplarını 5 ve 6'ncı sırada tamamlayan takımlar ise FIBA Avrupa Kupası'nda yollarına devam edecek. Karşıyaka, A Grubu'ndaki ilk iç saha maçında haftaya Litvanya ekibi Juventus Utena'yı ağırlayacak.

TRİFUNOVİC: BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Trifunovic, "Yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışacağız"

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'ndaki ilk maçında yarın deplasmanda İtalya'nın Dinamo Sassari takımıyla karşılaşacak Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Aleksandar Trifunovic, "Yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışacağız." dedi.

Trifunovic, yaptığı açıklamada, ligin ilk haftasında Anadolu Efes'i yendikten sonra FIBA Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarına deplasmandaki Dinamo Sassari karşılaşmasıyla başlayacaklarını belirtti.

Kendilerini zor bir rakibin beklediğini kaydeden Trifunovic, "Bugün 3 uçuşumuz var, günün yarısı havada geçecek. Dinamo Sassari karşısında yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışacağız. Sadece şunun için söz verebilirim, eforumuz, konsantrasyonumuz her zaman en üst düzeyde olacak. Akıllı olmamız, birbirimize sahip çıkmamız lazım." ifadelerini kullandı.

AVRUPA'DA 174. RANDEVU

Avrupa kupalarında 174. maçına çıkacak Pınar Karşıyaka, daha önceki müsabakalarda 86 galibiyet, 86 yenilgi ve 1 beraberlik aldı. Bu maçlarda 13 bin 536 sayı atan Pınar Karşıyaka, potasında 13 bin 393 sayı gördü.

İtalyan temsilcileriyle daha önce 12 kez karşılaşan yeşil-kırmızılı ekip, bu maçlarda 4 galibiyet ve 8 yenilgi aldı.

Pınar Karşıyaka ile ilk kez karşılaşacak Dinamo Sassari, geçen sezon Beşiktaş Sompo Japan'la FIBA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 2 maçı da kaybetmişti. Türk ekipleri, İtalyan temsilcisiyle çıktığı 12 maçta salondan 9 galibiyet ve 3 yenilgiyle ayrıldı. (DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.