Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaftancıoğlu Bayraklı'da ölümsüzleşti

Kaftancıoğlu Bayraklı'da ölümsüzleşti

Ardahan Hanaklılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından Gazeteci-yazar Ümit Kaftancıoğlu’nu anma paneli düzenlendi. Kaftancıoğlu'nun adının verildiği dernek kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi.Belediye Başkanı Hasan Karabağ,  “Kaftancıoğlu gibi isimlere sahip çıkıyoruz" dedi. Suikaste kurban giden gazeteciye duygusal anma

  • Ege Postası
  • 10.03.2017 - 10:04

Dernek binasında düzenlenen panele konuşmacı olarak CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Araştırmacı-yazar Neşe Doster ve Ümit Kaftancıoğlu’nun gelini Canan Kaftancıoğlu katıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya ve eski Milletvekili Faruk Demir de anma panelinde yer aldı.

SAHİP ÇIKIYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Kaftancıoğlu gibi değerlere her zaman sahip çıktıklarını belirterek, “Ozanımız Murat Çobanoğlu'nun ismini bir parka verdik. Yine bir başka ozanımızın olan Rüstem Alyansoğlu’nun ismini bir kütüphaneye vermiştik. Kars, Ardahan o civardaki topraklardan sanatçı, edebiyatçı, müzik, bilim insanı kısacası hepsi çıkıyor. Ama vatan haini çıkmıyor. Nasıl çıksı? Kars kalesinde iki şey var. Bir Türk bayrağı, bir de Atatürk resmi! Hanaklılar bizim canımız ciğerimiz. Gazeteci-yazar Ümit Kaftancıoğlu 1980’de katledildi. Kendisini rahmetle anıyorum” dedi.

KAFTANCIOĞLU’NUN İSMİNİ TAŞIYAN KÜTÜPHANE AÇILDI

Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya ise, Kaftancıoğlu’nun sadece bölgenin değil Türkiye’nin önemli bir değeri olduğunu söyledi. CHP Ankara milletvekili Bülent Kuşoğlu da Kaftancıoğlu’nun önemli bir değer olduğunu ve ona sahip çıkarak yaşatılması gerektiğini belirtti. Konuşmaların ardından dernek binasında Kaftancıoğlu’nun ismini taşıyan kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. 

Ümit Kaftancıoğlu kimdir'

Ümit Kaftancıoğlu, Ardahan’ın Hanak ilçesine bağlı Koyunpınarı (eski adı Saskara) köyünde doğdu. 1974'te TRT'de yapımcı olarak çalışmaya başladı. Dönemeç adlı hikayesiyle 1970 TRT Büyük Ödülü'nü aldı. Köy Odası programlarını hazırlayan ekibin sorumlusu oldu. Hakullah adlı röportajıyla 1972 Ali Naci Karacan Birincilik Armağanı'nı aldı.11 Nisan 1980 gününün sabahı evinden işe gitmek üzere dışarı çıktığında silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını yitirdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.