Dolar 32,5987
%0.38
Euro 34,8098
%0.22
Altın 2.617,030
%0.24
Bist-100 9.474,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kahraman polis memuru Fethi Sekin'in ismi Manisa'da yaşayacak

Kahraman polis memuru Fethi Sekin'in ismi Manisa'da yaşayacak

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, şehit düşen polis memuru Fethi Sekin ismini yapımı süren Alaşehir Gençlik Merkezi'ne, İzmir Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda yaşamını yitiren Fırat Çakıroğlu'nun adını ise Kuva-yi Milliye Anıtı yanında çevre düzenlemesi yapılan kavşağa verilmesini kararlaştırıldı. Komşu ilden Sekin ve Çakıroğlu vefası

  • Ege Postası
  • 18.01.2017 - 17:09

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısının ek oturumu, Kültür Merkezi Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıda, İzmir Adliyesi önünde meydana gelen terör saldırısında şehit düşen Fethi Sekin'in isminin Alaşehir Gençlik Merkezi'ne, İzmir Ege Üniversitesi'ndeki olaylarda yaşamını yitiren okulun Edebiyat Fakültesi son sınıf öğrencisi olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun isminin ise Kuva-yi Milliye Anıtı yanında çevre düzenlemesi yapılan kavşağa verilmesi önergesini görüşüldü. 

Ülkenin zor günlerden geçtiğini belirten Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, "Şehit haberlerin arkası kesilmiyor. Bu vatan da bu şehitlerimizin sayesinde ayakta duruyor. İzmir'de adliye önünde bir şehidimiz oldu. Alaşehir'de yapımı devam eden gençlik merkezine onun ismini vererek yaşatmak istedik. Ayrıca bölücü terör örgütü elemanlarınca öldürülen Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi son sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun isminin de Kuva-yi Milliye Anıtı yanında düzenlenen kavşağa ismimin verilmesi için önerge verdik" dedi. 

Konuşmaların ardından gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

BİSİKLET YOLLARI YAPILACAK

Toplantıda Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Vestel işbirliği ile bisiklet yolları kazandırılması kararı alındı. Konuyla ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, "Öncelikle mevcut belirlenmiş olan 40 kilometrelik ilk etabın, tamamen altyapı yatırımını büyükşehir belediyesi üstleniyor. Bunun üzerine yapılacak olan bisiklet yolundaki kaplamadan, ışıklandırmalara üst yatırımların tamamı da Vestel sponsorluğunda hayata geçirilecek. İlk etapta ikiye böldük. Birinci etabı Lale kavşağından başlayacak. İkinci etabı da Mehmetçik Caddesinden TOKİ'ye uzanacak" dedi. 

Bu yıl büyük projelerin hayata geçeceğini söyleyen Ergün, Manisa Prime, Öğretmenevi Kavşağı, Turgutlu Ovacık Yaylası Gençlik Kamp Merkezleri, Salihli Bedesten Çarşısı ve otopark projelerinin kent için önemli olduğunu belirtti. 

TARTIŞMA YAŞANDI

Toplantıda ilçelere yapılacak projelerde kullanılmak üzere İller Bankası'ndan kredi kullanımı için Ergün'e yetki verilmesi gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Çerçi de, projelerde MHP'li belediyelere imtiyaz tanındığını savundu. Çerçi, "Yalnızca 6 ilçeye yatırım yapıyorsunuz, bu adaletsizliktir. 20 milyon liraya Yunusemre'ye yatırım yapacak mısınız" dedi. Ergün ise tüm ilçelere eşit oranda hizmet yaptıklarını savundu. Yaşanan gerginliğin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Çerçi, salonu terk etti. Çerçi'nin ardından AK Parti Grup Başkanvekilliğini Ömer Faruk Çelik devraldı. Konuşmaların ardından tartışmaların fitilini ateşleyen kredi kullanım yetkisi, oy birliğiyle kabul edildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.