Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kahraman polisin ailesi için iki kampanya

Kahraman polisin ailesi için iki kampanya

İzmir'de beylik tabancasıyla uzun namlulu teröristlere karşı kahramanca çatışan ve şehit olan polis memuru Fethi Sekin ve ailesi için iki ayrı kampanya başlatıldı. Kahraman polisin ailesi için

  • Ege Postası
  • 06.01.2017 - 10:17

İzmir'de beylik tabancasıyla uzun namlulu teröristlere karşı kahramanca çatışan ve şehit olan polis memuru Fethi Sekin ve ailesi için önce change.org'da kampanya başlatıldı. Ardından Galatasaraylı taraftarlar, Fethi Sekin'in Altınordu'da futbol oynayan oğlunun sarı kırmızılı kulübe transfer edilmesi için kampanya açtı. Galatasaray Kulübü bunun üzerine, "Tüm Türkiye'ye söz" başlıklı duyuru yayınlayarak, Burak Tolunay Sekin'in kulüp altyapısına alınacağını ve 'eğitim bursu' dahil her türlü desteğin verileceğini açıkladı.

Kahraman polisin çocuklarına burs

İzmir'de beylik tabancasıyla uzun namlulu teröristlere karşı kahramanca çatışan ve şehit olan polis Fethi Sekin için change.org'ta kampanya başlatıldı.

Kampanyayı başlatan Emel Erdal, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanı'na çağrıda bulunarak şu üç öneride bulundu: 

1. Fethi Sekin'in adı İzmir Adliyesi önündeki caddeye verilsin
2. Üç çocuğu en iyi özel okullarda burslu okutulsun
3. Eşine ömür boyu emekli milletvekili maaşı verilsin

Sosyal medyada çok sayıda kişi kampanyaya destek mesajları attı. 

Ayrıca İzmir Adalet Sarayı'nın adının da 'İzmir Fethi Sekin Adalet Sarayı' olmalı diye çağrıda bulunuldu.

'ŞEHİDİN OĞLU BİZE EMANET'

İzmir'deki kulüpler de şehit polis Fethi Sekin'in futbolcu olan oğlu Burak Tolunay Sekin'e sahip çıktı. İzmirgücü'nde futbola başlayan 2006 doğumlu Burak Tolunay, Altınordu U10 ve U11 takımlarında oynadıktan sonra, kısa bir süre önce Altay altyapısına transfer oldu. 

Altay Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, "Bayraklı Adliyesi'ndeki terör saldırısında canını hiçe sayarak büyük bir faciayı önleyen şehit polis Fethi Sekin'e Allah'tan rahmet diliyoruz. Burak Tolunay bizim çoçuğumuz. Kahraman şehidimizin oğlu Altay altyapısındadır. Şehidimizin ailesine sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Altay yönetimi olarak çocuğumuzun tüm spor ve eğitim masraflarını üstleneceğiz" dedi.

Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan ise "Biz Burak'ın yanındayız. Burak’ın geleceği için, sadece bir maçlığına değil, ömür boyu yanında, ona destek olmaya hazırız" diye konuştu.

GALATASARAYLILAR DA FUTBOLCU OĞLU İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI

Öte yandan, Fethi Sekin'in küçük oğlunun Altınordu'da futbol oynadığının ortaya çıkmasının ardından Galatasaraylı taraftarlar da Twitter'da 'Fethi Sekin'in oğlu Galatasaray'a transfer edilsin' kampanyası başlattı.

Kahraman polisin Facebook hesabında paylaştığı fotoğraflarda, oğlunu tribünden polis üniformasıyla izlediği görüldü (üstte).

GALATASARAY KULÜBÜ AÇIKLAMA YAPTI: 'TÜM TÜRKİYE'YE SÖZÜMÜZDÜR'

Galatasaray Kulübü de kampanya ile ilgili bir açıklama yaptı. Resmi sitede yer alan açıklama, şöyle:

"Galatasaray Spor Kulübü olarak dün İzmir’de meydana gelen alçak terör saldırısına tek başına meydan okuyan ve canı pahasına onlarca insanımızın hayatını kurtaran kahraman polisimiz Fethi Sekin’e bir kez daha Allah’tan rahmet; eşine, üç evladına, yakınlarına, silah arkadaşlarına ve milletimize sabır diliyoruz.

Bu elim olaydan sonra, rahmetli Fethi Sekin’in çok iyi bir Galatasaray taraftarı olduğunu, oğlu Burak Tolunay’ın da Altınordu altyapısında futbol oynadığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Galatasaray, bugüne kadar kamuoyunun bildiği ya da bilmediği pek çok toplumsal olayda, bu ülkenin temel taşlarından biri olmanın sorumluluğu ile hareket ederek üzerine düşen her görevi yerine getirmiştir. Bu sefer de yapacağından hiç kimsenin endişesi olmamalıdır.

Biliyoruz ki Sekin Ailesi’nin acısı henüz çok taze. Bu tür kararları almak için vakit çok erken. Ancak tüm kamuoyunun şunu bilmesini isteriz: Galatasaray altyapısının kapıları, şehidimizin emanetine ardına kadar açıktır. Bu konuda eğitim bursu verilmesi dâhil her türlü imkan Galatasaray camiasının Sekin Ailesi’ne ve Türkiye’ye sözüdür."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.