Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0712
%-0.14
Altın 2.300,300
%1
Bist-100 8,99
%2.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kalı'dan gençlere girişimcilik tüyoları

Kalı'dan gençlere girişimcilik tüyoları

Bornova Rotaract Kulübü Meslek Hizmetleri Komitesi üyeleri ile sohbet toplantısında bir araya gelen Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, gençlere meslek ve yaşam deneyimlerini aktardı.

  • Ege Postası
  • 28.02.2017 - 09:21

Kalı, Park MyVia 414'de Sir Winston Cafe'de gerçekleşen toplantıda, iş dünyasında zorluklarla baş etmenin yollarını anlattı; girişimcilikte başarıya giden yolun insanların kalbine dokunmaktan geçtiğini söyledi.

“GİRİŞİMCİLİK CESARET İSTER”

Türkiye'de girişimci olmak için deli olmak gerektiğinin altını çizen Op. Dr. Kenan Kalı, “Ülkemizdeki şartlara baktığımızda girişimci olmaktan caymanız için birçok neden mevcut. İnsanlar oturup düşündüğünde ve bir akıl muhasebesi yaptığında genellikle girişimci olmaktan vazgeçiyor. Ancak içinde bir nebze olsun delilik taşıyanlar gözlerini karartıp girişimci olmaya karar veriyor. Bu da çok büyük bir cesaret istiyor” dedi.

“KİMSENİN GÖRMEDİĞİNİ GÖRÜN”

Girişimciliğin kimsenin görmediğini görmek olduğunu kaydeden Kalı, bu özelliği taşıyanların başarıyı yakaladıklarını vurguladı.

“Girişimcilikte başarıya giden yol, insanların kalbine dokunmaktan geçer” diyen Op. Dr. Kenan Kalı, iletişimin bu noktada yaşamsal önem taşıdığına işaret etti.

Genç kuşağın her alanda olduğu gibi çalıştıkları kurumları da çok çabuk tükettiğine dikkat çeken Op. Dr. Kenan Kalı, “Birçok genç sadece işe girerek maaşını hak ettiğini düşünüyor. Aidiyet duyguları yok. Bu da çalıştıkları işyerlerinde mutsuz olmalarına neden oluyor. Çalışanların mutsuzluğu da iş yerine yansıyor. Bu sorunu aşmamız gerekiyor. Gençleri, çalıştıkları kurumları benimseyen yaratıcı ve üretici bireyler haline getirmeliyiz. Eğer bir kurumda çalışmayıp kendi işlerini yapmak istiyorlarsa da yaptıkları işlerde inovatif olmalılar. Kendilerine hedefler belirlemeliler. Bir kasa limon alıp satacaklarsa bile hedefleri ileride ülkenin en büyük manavı haline gelmek olmalı. Yanlarında çalışanlara değer vermeli ve hepsini ailelerinin bir parçası gibi görmeliler” diye konuştu.

DENEYİMLERİNDEN YARARLANDIK

Ziyaretin kendileri açısından çok verimli geçtiğini belirten Bornova Rotaract Kulübü Meslek Hizmetleri Komitesi Başkanı Orçun Subaş da, “Komite olarak bu görüşmeden çok büyük memnuniyet duyduk. Kenan Bey, bize tüm içtenliğiyle iş dünyası ve girişimcilik üstüne bilgilerini aktardı. Bornova Rotaract Kulübü Meslek Hizmetleri Komitesi olarak iş dünyasının önde gelen isimleriyle buluşarak bilgilerinden faydalanıyor ve görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bugün bizim için çok olumlu ve faydalı bir görüşmeydi” ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.