Dolar 32,5761
%0.19
Euro 34,9023
%0.69
Altın 2.435,010
%0.09
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kalkan: Şer odakları amacına ulaşamıyor

Kalkan: Şer odakları amacına ulaşamıyor

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye’nin 2017’nin 2. çeyreğinde yüzde 5,1 büyüdüğünü ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, “Türkiye Ekonomisi 2017 yılı ikinci çeyrekte yüzde 5,1’lik büyüme performansıyla ikinci yarı için güven veriyor. Ülkemiz de yatırım, üretim ihracat ivmesi hükümetimizin sürdürdüğü istikrarla birlikte artarak devam edecektir” dedi. AK Partili Kalkan'dan 'Büyüme' açıklaması

  • Ege Postası
  • 15.09.2017 - 09:14

Türkiye ekonomisinin dinamizmini ve ülkemizde yatırımın olduğunu, ihracatın artarak devam ettiğini tüm dünyaya bir kez daha ispatladığımızı ifade eden Kalkan, “İlk çeyrek büyümemizin yüzde 5,2 olarak revize edilmesi ile yılın ilk yarısında Türkiye yüzde 5,1 büyümüş oldu. Geçtiğimiz Nisan ayından bu yana ilgili bakanlarımız çeşitli vesileler ile 2. çeyreğe ilişkin yüzde 5’in üzerinde 3. Çeyreğe ilişkin ise yüzde 7’nin üzerinde bir büyüme beklediğimizi ifade etmişlerdi. Bu büyüme oranı ile 2017 yılı için öngörülen tahminlerin yakalayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Ülkemiz üzerine oynanan oyunlara ve üretilen söylemlere dikkat çeken Kalkan, “Büyüme bildiğiniz gibi hem yatırım hem de ihracata dayalı bir konu. Demek ki neymiş Türkiye’de ihracat artarken yatırımlar da hız kesmeden devam ediyormuş. Bunca hain üzerimize oynadıkları oyunlar da ülkemizde devam eden istikrar sayesinde başarılı olamıyorlar. Şer odakları amacına ulaşamıyorr” dedi.

AVRUPA'DA EN HIZLI BÜYÜYEN DÖRDÜNCÜ EKONOMİYİZ

Dünya ekonomisinin %85’ini oluşturan G-20 içinde, Çin’in ve Hindistan’ın hemen ardından 3. Sırada Türkiye’nin olduğunu belirten Kalkan şu ifadeleri kullandı, “Avrupa’da 2. Çeyrekte en hızlı büyüyen 4. ekonomiyiz. Nisan ayından sonra Türkiye’de siyasi istikrarın perçinlendi. Bizde tüm enerjimizi üretim ve ihracata yönelttik. Şimdi de meyveleri toplama zamanı. Ekonomi tarihine baktığımızda, hızla kalkınan ve refaha ulaşan ülkelerin net ihracat ile büyüdüğünü görüyoruz. Sürdürülebilir, kapsayıcı ve refah yaratan büyüme ancak net ihracat ile mümkündür. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın destekleriyle ihracatın artması için çalışmalara ara vermeden devam edeceğiz.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.