Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kalkan, Üretim Reform Paketini anlattı

Kalkan, Üretim Reform Paketini anlattı

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda görüşülmesi tamamlanarak kabul edilen üretim reform paketiyle ilgili açıklamada bulundu. Kalkan, Üretim Reform Paketini anlattı

  • Ege Postası
  • 03.06.2017 - 10:53

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda görüşülmesi tamamlanarak kabul edilen üretim reform paketiyle ilgili açıklamada bulunan  paketle öncelikle sanayicinin mali yüklerini azaltmayı hedeflediklerini belirterek, “Sanayicilerin iş yapması kolaylaşacak” dedi.

İş yapmak kolaylaşacak

İş ve yatırım ortamının bu paketle iyileşeceğine dikkat çeken Kalkan, “İş yapma kolaylaştırılıyor, bürokrasi azaltılıyor. Yatırımcının, girişimcinin, sanayicinin önü bu paketle tamamen açılıyor. Sanayinin üzerinde bazı gereksiz mali yükler, birçok pay ve kesintileri var bunlar artık kalkıyor” diye konuştu.

Hizmetin kalitesi artıyor

Sanayiciye sunulan hizmetlerin kalitesinin artacağını söyleyen Kalkan, “Sanayilerde mevzuat sadeleştiriliyor, bu sayede yatırımcılar daha hızlı hareket edebilecekler. Devletin hızlı hareket etmesine, tasarrufa destek olabilmek için Elektronik Belge Yönetim Sistemi hayata geçecek. Paket ile birlikte planlı sanayi alanlarında yer alan binalar için Emlak Vergisi'de tamamen kaldırılacak” ifadelerini kullandı.

Kalkan ayrıca yazılım sektörünün, sanayi sektörü içerisine dahil edilmesinin de çok önemli bir adım olduğuna dikkat çekti.

Tesisler Zeytinliklere 3 kilometre mesafede olacak

Zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede, zeytinliklerin bitkisel gelişimini, çoğalmalarını engelleyecek, kimyasal atık oluşturacak, toz ve duman çıkaran tesis yapılamayacak ve işletilemeyeceğini vurgulayan Kalkan, “Ancak gıda, tarım ve hayvancılık bakanlığı, alternatif alan bulunmaması ve kurulun uygun görmesi şartıyla bakanlıklarca kamu yararı kararı alınmış yatırımlar için zeytinlik sahalarında yatırım yapılmasına izin verilebilecek. bakanlık yetkisini gerektiğinde valiliklere devredebilecek” diye konuştu.

Zeytin sahaları koruma kurulu belirleyecek

Zeytin sahası bulunan her ilde valinin başkanlığında, bilim, sanayi ve teknoloji, çevre ve şehircilik, gıda, tarım ve hayvancılık, maliye, orman ve su işleri bakanlıkları ile sanayi, ticaret odaları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yer alacağı bir kurul oluşturulacağını belirten Kalkan, “Zeytinlik sahaları koruma kurulu, yatırım taleplerine ilişkin görüş bildirecek. kurul, zeytinlik sahaların geliştirilmesi, korunması ve verimli kullanılmasına yönelik inceleme yapacak. tasarının komisyonda kabul edilen maddelerine göre, zeytin ağaçlarının sökülmesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının fenni gerekçeye dayalı iznine tabi olacak. İzinsiz ağaç kesen veya sökenlere, ağaç başına 4 bin lira idari para cezası verilecek” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.