Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1391
%0.05
Altın 2.292,930
%0.68
Bist-100 9,07
%2.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kalkan: 'Yeni sistemle herkes işini yapacak'

Kalkan: 'Yeni sistemle herkes işini yapacak'

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan 16 Nisan’da yapılacak referandum çalışmalarına Seferihisar ve Selçuk’ta devam etti. Kalkan'dan iki ilçede referandum çalışması

  • Ege Postası
  • 03.04.2017 - 11:26

Seferihisar’da Ulamış Köy Meydanında vatandaşlara seslenen Kalkan, sırayla Sanayi Sitesi Esnafı, Tokatlılarla buluştu. Son olarak Seferihisar Meydanında toplanan Kadın ve Gençlik Kolları ile sohbet etti. Ardından Selçuk’a geçti. Selçuk’ta coşkulu parti teşkilatına yeni sistem hakkında bilgi verdi sonrasında esnafı gezdi.

Yapılacak Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle mevcut sistemdeki engellerin ortadan kalkacağını vurgulayan Kalkan, “15 Temmuz’da hain bir darbe girişimiyle büyük bir tehdit atlattık. Mevcut sistemde OHAL bile 4 gün sonra devreye girdi. Bu sistemle hükumetler herhangi bir tehdit oluştuğunda hemen devreye girecek ve kararların alınması hızlanacak. İşte bu da güven ve huzuru getirecek. Hızlı kararlar alan hemen uygulamaya geçen hükumetler görevde olacak” dedi.

Herkes işini yapacak

Daha icraatçı hükumet ve güçlü meclisin bu sistemle Türkiye’yi yöneteceğine dikkat çeken Kalkan, “Daha icraatçı hükumet güçlü meclis geliyor. Bu sistemle hükumet hizmete, icraata bakıyor. Mecliste asli görevi olan kanunları yapıyor. Kanunları hükumet hazırlamıyor. Meclis hazırlıyor. Milletvekilleri bugüne kadar olduğu gibi sadece hazırlanan kanunları kabul etmek görevinde olmayacak. Vatandaştan gelen talepler doğrultusunda kanunlar hazırlayarak meclise sunabilecek. Hükumet de meclis denetleyecek. Mecliste kanun yapıyor. Hükumet kendi işini mecliste kendi işini yapıyor” ifadelerini kullandı.

Bu sistem başından olsaydı Türkiye’de 19 hükumet kurulacaktı

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle güven ve istikrar sürekli hale geleceğine dikkat çeken Kalkan, “Bu ülkede 1923 yılından beri 94 yılda 65 tane hükumet kuruldu. Zayıf hükumetler yüzünden 1 hafta ömrü olan hükumet kuruldu. Ekonomi 1 gecede allak bullak oldu. Eğer başından beri bu sistem olsaydı 19 hükumet kurulacaktı. Cumhurbaşkanlığı ile Başbakan arasında ki anlaşmazlıklar, uyuşmazlıklar bitiyor” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.